Miért nem tudok osztályban változót számolni, és miért nem látja a main függvény az osztályban a függvényt?
Van egy kód, ami így néz ki: [link]
A Sugar függvény megadja a bekért koordináták alapján a kör sugarát és, hogy hanyadik negyedben van (nyilván feltéve, ha az origó a középpont).
Elvileg - legalábbis az egyetemi órák felvételei alapján - úgy is működnie kéne, hogy a függvények az osztályon belül vannak, de mindkét esetben azt írja ki, hogy nem volt deklarálva a scope-ban... Miért?
Ha pedig valamit a classon belül akarok két különböző változót kiszámolni (pl ugye a sugarat, de első körben csak egy tesztet csináltam int a=x+y-nal), akkor a program végén a pont.a kiiratásánál memóriaszemetet dob vissza. (Utóbbi nem tudom, hogy volt-e órán, de logikuisnak tűnik.)
Ne anyázzatok, mert egy laikus kérdést láttok!... Ezt sajnos indokoltnak gondolom leírni.
Köszi
"miért nem látja a main függvény az osztályban a függvényt?"
Azért mert mi sem látunk semmit, a Main függvény sem gondolatolvasó, le kell írni neki
"Miért nem tudok osztályban változót számolni"
10 éve programozok, de nem tudom mit jelent az, hogy változót számolni.
"miért nem látja a main függvény az osztályban a függvényt?"
Az osztályban nincs egy függvény sem.
Mondok pár észrevételt én is.
Nem a legjobb, de rosszabbra számítottam.
Az osztályodban valóban nincs függvény, csak két intet vettél fel tagváltozóként. Függvényt külön vettél fel.
Első dolog: a Sugar függvény ne int-tel térjen vissza, mert az úgy nagyon rossz eredményt ad, legyen szép lebegőpontos szám, mondjuk double.
Esetleg a koordináták is legyenek double-k.
A "Quarter" az szerintem int-ként borzalmas, csinálj egy enum-ot belőle.
A kód amúgy azt csinálja amit kell, futtattam online gdb-ben.
Vagy a code share szerkeszthető, és valaki írt bele?
6, létrehozol egy classt, felveszel int a, b-t, és egy int c-t, miszerint: c=a+b
Létrehozol egy class típust és class.a, class.b-t deklarálod (ez alapján meg kéne, hogy legyen a c), de kiíráskor memóriaszemetet dob vissza.
Azért nincs az osztályban Függvény, mert nem futott le.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!