Milyen laptopot vegyek?
Szoftvertesztelést tanulok.
Ezeket a programokat használom:
Visual studio
Node.js
Microsoft teams
Tudnátok valami távpontot milyen gépet kellene vegyek?
Memória legyen benne minél több, abból sosem lehet elég. 8 GB alatt ne add, ha van rá pénz, akkor 16 vagy feljebb is mehet.
SSD szinte ma már mindeben van. Ha sok adat lesz tárolva rajta, akkor 240 GB a nagyon minimum, de inkább több, 480 vagy több.
Én nem szeretem a túl kicsi, 15,6 colnál kisebb kijelzőket, de ha monitorral használod, akkor akár praktikus is lehet az egész apró gép. És a sok Microsoft szoftver miatt egy előre telepített Windows is lehet akár szempont...
Ha ezeket beállítod szűrésnek, akkor talán mindben lesz megfelelő processzor. (Core i5 vagy több, Ryzen 5 vagy több nagy vonalakban...) A videókártya ilyen célra nem alapfeltétel.
Minek laptop?
Ha elég nagy táskát veszel egy rendes gép is belefér.
Programozásra tök egyszerű laptopot ajánlani, bármi megteszi, legalább 8, de jobb lenne 16GB RAM, minél erősebb processzor. Csak a pénzed szab határt, mennyit vagy hajlandó kiperkálni a teljesítményért. Kijelzőméret, SSD és egyéb dolgok pedig egyéni preferencia kérdése, hogy mire van szükséged.
Laptopoknál nem árt megjegyezni, hogy ha mukára használod és sokat buildelsz, a sz*r hűtés végett általában beesik a CPU boost frekvencia és nem konstans tartja a maxot, így nagy lemaradásban van a dekstophoz képest, főleg, hogy jóval drágább is annál ugyanarra a teljesítményre. Nekem egy céges Dell Latitude 5420 i7-1185G7-el, örömmel vágnám ketté flexel, mert kb 2mp-ig boostol 4.9Ghz-re aztán a thermal throttle miatt visszamegy egész 2.3Ghz-re a CPU. Talán addig amíg suliba jársz, ez nem lesz számodra nagy probléma. Csak megjegyeztem.
Köszönöm a válaszokat. Szeretek játszani is, most ezen a gépen gondolkozok:
Asztalit majd később veszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!