Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen laptopot vegyek?

Milyen laptopot vegyek?

Figyelt kérdés

Szoftvertesztelést tanulok.

Ezeket a programokat használom:

Visual studio

Node.js

Microsoft teams

Tudnátok valami távpontot milyen gépet kellene vegyek?

2022. okt. 3. 14:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
37%
Amelyik tetszik
2022. okt. 3. 14:28
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Legyen legalább 8, de inkább 16 GB RAM. A fejlesztői környezetek zabálják a memóriát. Én fejlesztő vagyok, felhőbe fejlesztünk (a környezet egyből feltölti, ott fut a program, az eredményt le lehet tölteni). 8 GB-os céges laptopot kaptam, de egy hónap múlva bővíttetni kellett, mert folyamatosan 92%-on állt a kihasználtsága és lelassult. 16-al simán felmegy 60%-ig is bizonyos műveletekkor, tehát nagyon kellett neki.
2022. okt. 3. 14:31
 3/15 anonim ***** válasza:
82%
Az eddigi 260 millio kérdést ugyanerről átolvastad? Merthogy ott a válasz. Azt mondták amúgy, hogy a szoftverfejlesztéshez olvasni is kell? Nem is keveset. Még most válts szakmát ha gondot okoz...
2022. okt. 3. 15:06
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem programozás.
2022. okt. 3. 15:59
 5/15 anonim ***** válasza:

Memória legyen benne minél több, abból sosem lehet elég. 8 GB alatt ne add, ha van rá pénz, akkor 16 vagy feljebb is mehet.

SSD szinte ma már mindeben van. Ha sok adat lesz tárolva rajta, akkor 240 GB a nagyon minimum, de inkább több, 480 vagy több.

Én nem szeretem a túl kicsi, 15,6 colnál kisebb kijelzőket, de ha monitorral használod, akkor akár praktikus is lehet az egész apró gép. És a sok Microsoft szoftver miatt egy előre telepített Windows is lehet akár szempont...

Ha ezeket beállítod szűrésnek, akkor talán mindben lesz megfelelő processzor. (Core i5 vagy több, Ryzen 5 vagy több nagy vonalakban...) A videókártya ilyen célra nem alapfeltétel.

[link]

2022. okt. 3. 17:34
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Minek laptop?

Ha elég nagy táskát veszel egy rendes gép is belefér.

2022. okt. 3. 18:11
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Programozásra tök egyszerű laptopot ajánlani, bármi megteszi, legalább 8, de jobb lenne 16GB RAM, minél erősebb processzor. Csak a pénzed szab határt, mennyit vagy hajlandó kiperkálni a teljesítményért. Kijelzőméret, SSD és egyéb dolgok pedig egyéni preferencia kérdése, hogy mire van szükséged.

Laptopoknál nem árt megjegyezni, hogy ha mukára használod és sokat buildelsz, a sz*r hűtés végett általában beesik a CPU boost frekvencia és nem konstans tartja a maxot, így nagy lemaradásban van a dekstophoz képest, főleg, hogy jóval drágább is annál ugyanarra a teljesítményre. Nekem egy céges Dell Latitude 5420 i7-1185G7-el, örömmel vágnám ketté flexel, mert kb 2mp-ig boostol 4.9Ghz-re aztán a thermal throttle miatt visszamegy egész 2.3Ghz-re a CPU. Talán addig amíg suliba jársz, ez nem lesz számodra nagy probléma. Csak megjegyeztem.

2022. okt. 4. 08:56
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Szeretek játszani is, most ezen a gépen gondolkozok:

[link]

Asztalit majd később veszek.

2022. okt. 4. 22:00
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Jó, hát igen... Ezen azért majdcsak elindult a Visual Studio is! :D
2022. okt. 4. 22:13
 10/15 anonim ***** válasza:
Ennyiért inkább vennék egy M1 MacMinit használtan sok rammal, meg mindkét helyre két-két monitort, egy-egy kényelmes billzetet és egeret. :)
2022. okt. 5. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!