Miért hajtja végre a lépést akkor is, ha hibát észlel a program?
5. válaszoló vagyok
Nem leszólni szeretném a munkádat. Valóban látszik, hogy kezdő vagy, ezért szerintem elősször az alapokat kellene megtanulnod mielőtt nehezebb feladatokba kezdenél bele. Az általad írt kód jobban hasonlít C kódra mint C++ ra.
Nem azzal van gond, hogy sokat írtál, hanem inkább azzal, hogy nehezen átlátható a kód és emiatt nem sokan hajlandóak belenézni.
A hibák megtalálására pedig debuggert szokás használni. Sorról-sorra végig lehet léptetni vele a kódot és így meg tudod találni a hibát.
Én sem beszólásból írom, de ha kezdő vagy és most ismerkedsz még csak a programozás rejtelmeivel (pl: osztályok, OOP stb...), akkor szerintem ne akarj komplex problémát megoldani mert csak összezavarod magadat.
Amit csinálsz az kb olyan mint ha matekból úgy szeretnél másodfokú egyenletet megoldani, hogy nem tudsz szorozni és osztani csak összeadni például.
Szerintem előbb gyakorolj egyszerűbb feladatokon (amiket eddig tanultál) vagy haladj tovább az anyagban hogy a tudásod megfelelő szinten legyen bonyolultabb / összetettebb programozási feladatok megoldásához.
A lelkesedésed és az önszorgalmad dícséretes egyébként csak az a baj, ha túl komplex feladatot akarsz megoldani úgy hogy a programozási eszköztár kisebb hányadát ismered, így a kód egyrészt teljesen elbonyolodik, minden mindennel függőségbe kerül, ha egy hibába ütközöl rengeteg idő debuggolni és megfelelően javítani, hogy a program más funkcionalitása közben ne romoljon el - végső soron pedig azt fogod érezni, hogy ügyetlen vagy / nem neked való a programozás - pedig erről szó sincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!