Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » BASH-ben vagy python-ban...

BASH-ben vagy python-ban hogyan tudom az rsyslog configot tömbbe olvasni?

Figyelt kérdés

Ilyen struktúra:

input(type="imfile"

File="/path/to/file1"

Tag="tag1"

StateFile="statefile2"

Severity="error"

Facility="local7")

input(type="imfile"

File="/path/to/file1"

Tag="tag1"

StateFile="statefile2"

Severity="error"

Facility="local7")

2022. szept. 27. 13:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy minimális - a fenti struktúrát feltételező, nem túlbonyolított - példa Pythonban:

[link]

2022. szept. 27. 14:43
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi kipróbáltam de egyelőre nem ír ki semmit, nézem mi lehet a gond...
2022. szept. 27. 16:24
 3/9 anonim ***** válasza:

Az előző hozzászólásomban szereplő linken ha rákattintasz felül a "Run" gombra, láthatod a szkript futásának eredményét:

[link]

ha lemásoltad magadnak, akkor a 4. sorban kell beállítani az rsyslog konfiguráció elérhetőségét (jelenleg rsyslog.conf névre hallgat a szkripttel azonos könyvtárban).

2022. szept. 27. 16:34
 4/9 A kérdező kommentje:

Meglett a gond köszi. Az volt, hogy az egyes blokkokban az input type alatti 5 sor az eredeti rsyslog.conf -ban 4 space-el beljebb van. Ha minden sort kihúzok az elejére, hogy ne kezdődjön space-kkel akkor működik a script.

Sajna a gyakori kérdések szövegbox leszedte a space-ket ezért volt a félreértés. Köszi mégegyszer.

2022. szept. 27. 16:47
 5/9 A kérdező kommentje:

Javítva

if line_parts[0] == "Facility":

helyett

if line_parts[0] == " Facility":

2022. szept. 27. 16:52
 6/9 A kérdező kommentje:
utolsó sorban 4 space van a Facility előtt csak ez a retek gyik szövegbox összehúzza egy spacere
2022. szept. 27. 16:53
 7/9 zozo256 ***** válasza:

Szia, mit szólsz egy ilyenhez? :P

[link]

Ez csak egy log, és már feltételeztem, hogy stringként megvan a programban. Dict-et ad vissza.

2022. szept. 28. 01:44
 8/9 A kérdező kommentje:
Hi Zozo256 köszi szépen a választ, ezek az "input" blokkok ismétlődnek a config fileban, van hogy 60-70 szer, és a változóikat kell feldolgoznom.
2022. szept. 28. 10:52
 9/9 zozo256 ***** válasza:
Igen tudom, igazából csak az ötletessége miatt szerettem volna ezt megmutatni. Ha jól sejtem közben már megoldódott a dolog.
2022. szept. 29. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!