Mennyire kell jónak lenni a szakmában, hogy ennyi tapasztalattal nettó 1 millió körüli fizetést adjanak?
A nettó 1 millió az lehet 950 ezer is :D Béren kívüli juttatásokkal együtt, tehát cafeteria + prémium + egyéb rendszeres juttatások éves összértéke nettóban / 12.
Mennyire kell jónak lenni a szakmában, hogy 4 év tapasztalattal ilyen fizetést kapjon valaki? És ezt nem úgy értem, hogy külföldi helyre bedolgozik, hanem forintban kapott fizetés, bevallva.
(Ha áthelyeznék közben a kérdést, akkor programozó/szoftverfejlesztő munkakör).
Az utóbbi pár évben rendesen megugrottak a fizetések, sok cég ad már 1 millió nettót senior fejlesztőnek.
A 14-es válaszaiból ítélve valami idősebb ember lehet, valószínűleg nem tart lépést a bérekkel és/vagy nem tud bekerülni normálisan fizető cégekhez. Vagy valóban csak trollkodik.
A nettó 1 millió, az bruttó 1,5 millió, ahogy írták. Vegyük pl a vacuumlabs céget, ahol a seniorok kezdő bére 4400 euró, ami nagyjából 1.800.000 bruttó. És szerintem ez a cég kivételesen jól fizet. Ez a fizetés pedig csak a szar forint miatt ennyi, ez fél-1 éve még csak 1.5 bruttó lett volna. Márpedig annál a cégnél, ahol a senior után egyből a team lead jön, ott 4 év tapasztalattal max belépő szintű senior leszel, szóval többre nem nagyon lehet számítani.
Szóval tapasztalathoz képest, szerintem ez bőven átlag feletti fizetés, amihez toppon kell lenni a szakmában. Ha egy 10 éves tapasztalattal rendelkező fejlesztő keresne ennyit, arra én is azt mondanám, hogy átlag.
#14 semmi értelme csak alapbérrel számolni, mikor gyakorlatilag az összes jól fizető cégnél a kompenzáció szerves része pl. az RSU, ami staff+ szinten akár az alapbér többszöröse is lehet. Ezért szokás TC-ről (total compensation) beszélni, nem alapbérről.
Nekem is bruttó ~1 400 000 Ft az alapbérem, csak jön még mellé bruttó ~700K RSU is (meg persze cafeteria, bónusz, egészségbiztositás, home office támogatás stb., csak ezeket nem szokás beleszámolni).
Nettó 1 millió meg valóban nem egy nagy összeg már alapbérben sem, sok cég ad másfél millió bruttó felett. Ha te nem tudsz 800 nettónál többet keresni seniorként, akkor csak balfasz vagy.
A kérdéses illetőnél ez úgy jön ki, hogy van havi 20-25 ezer értékben cafeteriája, és a prémiumot ha leosztja, akkor az havi 70 ezer forint. Szóval az alapbére nagyjából 900 ezer.
A kérdést az ihlette, hogy ez másoknak álombér kategória, és arra vagyok kíváncsi, hogy minden fejlesztő ennyit keres, vagy ez csak a kiváltságosoknak adatik meg? Nem mintha átképezném magam, csak kíváncsiság:)
17-es sokan adnak 1.8 fölött, egész kis cégek is, mint WorldQuant vagy NDVR, nincs benne semmi kivételes. Említették pár válasszal ezelőtt Google-t és Nvidia-t, na ők kivételesen jól fizetnek és hozzájuk és valóban toppon kell lenni a szakmában.
Vacuumlabs-nál még én is dolgoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!