Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# forms .net framework...

C# forms .net framework visual studio 2022 community version vezetéknév keresztnév programot hogy tudok csinálni?

Figyelt kérdés
hogy lehet azt megcsinálni hogy lerakok 2 textboxot inputnak és tegyük fel beleírok vezeték és keresztnevet akkor egy gomb lenyomására egy messageboxban a vezetéknév és a keresztnév első betűje is nagybetű legyen?

#programozás #C# #stringmethods
2022. szept. 18. 17:07
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Le kell kódolni
2022. szept. 18. 17:34
 2/9 anonim ***** válasza:
60%

Ez olyan egyszerű, hogy nem tudnék rajta mit magyarázni.

#1-t kijavítanám: Még kódolni sem kell nagyon, max 3-4 sort.

Egyébként millió ilyen videó van az úgynevezett interneten, gugulót meg kellene tanulni használni.

2022. szept. 18. 19:38
 3/9 A kérdező kommentje:
mit irjak be kerestem v fél óráig meguntam xdd
2022. szept. 18. 20:33
 4/9 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Mi hiányzik?
2022. szept. 18. 20:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor keresni kell más hobbit, amiben gyorsabban van sikerélmény, mint 30 perc.
2022. szept. 18. 21:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"kerestem v fél óráig meguntam"

Van a kezdőségnek egy olyan szintje, amikor még nem tudod, hogy mit kell keresni, hogyan kell elindulni. Olvass el egy C# könyvet, csinálj végig egy kurzust, mert ennek így, amit csinálsz, nincs értelme.

Első lépésnek valamiféle strukturált tudást kell szerezz, amire lehet építeni.

2022. szept. 18. 22:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Oké.

Itt a probléma az, hogy a nagyon alapok (is) hiányoznak nálad.

Ez nem úgy működik, hogy rákeresel, hogy "mit írjak be ahhoz, hogy ilyen, vagy olyan programot készítsek". Ehhez gondolkodni kell. A programozásnak pont az a lényege, hogy valamit alkoss. Az egyes technikákra, és az egyes konkrét információkra, "lexikális ismeretekre" rá lehet keresni. De a programot attól még neked kell felépítened.

"mit irjak be kerestem v fél óráig meguntam xdd"

Oké, nem a nyelvtantól, fogalmazástól, és helyesírástól lesz valaki jó programozó. De az sokat elmond, hogy fél sorban "sikerült" 7 hibát vétened. Lehet, előbb az alapvető írási-olvasási készségeidet kellene fejleszteni. Meg a logikádat.

Ha ezek megvannak, akkor folytathatod a programozás alapjaival. Nekem a véleményem az, hogy azt inkább karakteres felületen kéne csinálni, így nem vonja el a figyelmedet a különböző vezérlőkkel való birizgálás. Ha ez megvan, akkor pedig elkezdhetsz ismerkedni a grafikus felület vezérlőivel és sajátosságaival.

A szöveget kinyerni egy vezérlőből egyetlen sor. Nagybetűssé alakítani szintén. A másik vezérlőre ez szintén 2 sor. Összefűzni őket egy sor, kiírni szintén. A változódeklarációkat, meg egyéb salangokat leszámítva ez így 6 sor.

2022. szept. 19. 10:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Kezdésnek ezt a könyvet tudom ajánlani: [link]
2022. szept. 19. 10:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem ez az oldal sokat segítet:

[link]

2022. szept. 19. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!