Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy tudom autoitban megtaláln...

Hogy tudom autoitban megtalálni egy tömb legkisebb értékű elemét?

Figyelt kérdés
2022. szept. 7. 10:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem próbálkozol meg inkább a hamburger sütéssel?
2022. szept. 7. 10:57
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Kereső:

[link]

első találat:

[link]

Egyébként alapvető, középiskolában tanított algoritmus: minimumkeresés tétele:

1. Deklarálsz egy változót, aminek értékeként megadod a tömb legelső (pontosabban 0., mivel a tömb indexelése 0-tól kezdődik) elemét.

2. Végigiterálsz a tömbön egy ciklussal. A ciklusmagban összehasonlítod a tömb aktuális elemét az 1. pontban létrehozott változóval, ha a tömb aktuális eleme kisebb, akkor az 1. pontban létrehozott változó értéke legyen azonos a tömb aktuális elemével.

A ciklus futásának végén az 1. pontban létrehozott változó tartalmazni fogja a tömb legkisebb elemét.

2022. szept. 7. 11:00
 3/18 A kérdező kommentje:

1. Mert a hamburger nem ad választ

2. Nem egészen értem hogy ha van kész rutin akkor miért kellene azt megírni...

2022. szept. 7. 11:02
 4/18 A kérdező kommentje:
3.. Amúgy köszi
2022. szept. 7. 11:03
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

#3: "ha van kész rutin akkor miért kellene azt megírni..."

Azért írtam le, hogy rámutassak arra, hogyha nem is lenne kész rutin, akkor is pofonegyszerű lenne megcsinálni.

2022. szept. 7. 11:11
 6/18 A kérdező kommentje:
5 az már közkincs úgyhogy az enyém is.
2022. szept. 7. 11:18
 7/18 A kérdező kommentje:

6 Az volt a kérdés hogy mennyire egyszerű meg írni hanem hogy van e kész rutin hogy ne kelljen megírni.

Remélem hogy azt nem hiszed hogy az ennél is egyszerűbb amit ezt majd ki fog szolgálni

2022. szept. 7. 11:19
 8/18 A kérdező kommentje:
Izé
 9/18 A kérdező kommentje:

6 nem az volt a kérdés hogy mennyire egyszerű meg írni hanem hogy van e kész rutin hogy ne kelljen megírni.

Remélem hogy azt nem hiszed hogy az ennél is egyszerűbb amit ez majd ki fog szolgálni

10/18 anonim ***** válasza:

#8/#10: "nem az volt a kérdés hogy mennyire egyszerű meg írni..."

...hanem hogy hogyan. Ezért írtam két lehetőséget: egy piszokegyszerű algoritmust (ami Autoitben kivitelezhető max 6 - 2 sor a ciklus, 2 sor a feltétel, egy a változó deklarálása/inicializálása, egy az értékadás - sorból), illetve egy előre megírt rutint (amihez szükséges az Array.au3 könyvtár, ami - gyanítom - nem 6 sor).

2022. szept. 7. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!