Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ilyen SQL hibával találkozott...

Ilyen SQL hibával találkozott már valaki?

Figyelt kérdés

Csináltam egy weboldalt, ami PHP és SQL alapján kezel egy adatbázist. phpmyadmin felületet használok adatbázishoz. Viszont most bele futottam egy elég furcsa hibába:

-a weboldalon a php és sql parancsok jók, lekérdezést simán végre is hajt.

-a phpmyadmin felületen manuálisan beszúrni adatot lehet.

Viszont insert parancsot nem hajt végre a weboldal. Nincs hiba a kódban, próbaképpen egy az egyben kimásoltam azt az insert sql-t amit a phpmyadmin felület hoz létre, de azzal sem hajtja végre a weboldal. Beszúrtam direktbe a parancsot a weboldalra hogy amint megnyitja az ember hajtsa végre, de úgy sem.

Esetleg valaki találkozott már ilyennel?

2022. jún. 11. 11:25
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
Lehet, hogy nem ártana látnunk a kódot a válaszhoz (és pár más dolgot is tudni a "peremfeltételekről").
2022. jún. 11. 11:59
 2/9 A kérdező kommentje:

$k = mysqli_connect(/ide az adatbázis adatok/);

$sql = "insert into `things`(`id`, `name`, `price`) values (NULL, '$name', '$price')";

$in = mysqli_query($k,$sql);

A változókban vannak adatok, tesztképpen ki irattam őket a képernyőre is azzal nincs gond. Connectben az adatok stimmelnek, ha ugyanerre a táblára írnék egy select-et az működik gond nélkül.

2022. jún. 11. 12:23
 3/9 A kérdező kommentje:
Ja és tesztképpen ezt a kódrészt be tettem az index.php elejére, vagyis ha megnyitja az ember az oldalt akkor egyből fusson le, de akkor sincs semmi.
2022. jún. 11. 12:26
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Nem választod ki az adatbázist amiben dolgozzon.
2022. jún. 11. 12:39
 5/9 A kérdező kommentje:
#4 De, kiválasztottam. Írtam is, hogy a connectben megadom az adatbázist.
2022. jún. 11. 12:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Amúgy ha a query után írom az "or die(mysqli_error())" kódot azt nem fogadja el valamiért.
2022. jún. 11. 13:09
 7/9 A kérdező kommentje:
Megvan a hiba. Az adatbázisban a name oszlop 10 hosszúságú varcharnak van felvéve, a $name változó is pont 10 hosszúságú. És ez miatt, amint nagyobbra állítottam már jólett.
2022. jún. 11. 13:19
 8/9 anonim ***** válasza:
58%
Hát akkor ez mégsem volt olyan hatalmas rejtély.
2022. jún. 11. 13:51
 9/9 A kérdező kommentje:
#8 Igen, csak ilyenkor szokott hibát dobni hogy nagyobb az adat, de most nem dobott :D
2022. jún. 11. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!