Programozói állásoknál mennyire jöhet szóba részmunkaidős állás?
Kereset kiegészítésként meglevő munkám mellé beférne napi 4 óra, hogy máson is dolgozzak, de teljes munkaidő nem. Mennyire fordul elő manapság, hogy programozót részmunkaidőben is alkalmaznak (ideálisan remote)?
Dolgozik itt valamelyikőtök ilyen rendszerben, vagy ismertek valakit, aki így dolgozik?
MO -n ritka a részmunkaidő minden területen, programozásban elég nehéz amúgy is ezt kontrollálni, de kisebb projekteken lehet mehet, vagy szabadúszóként.
Multihoz szerintem csak teljes munkaidőben vesznek fel.
Én fõállásban dolgozok 1 multinál teljes munkaidõben, másodállásban egy teljesen más szervezetnek megbízásos szerzõdéssel, ami az esetemben annyit takar, hogy elõre megbeszélt idõre el kell készülni a kész termékkel (szoftver, dokumentáció, eredmények stb...) de az idõmet úgy osztom be ahogy akarom, a lényeg, hogy határidõre elkészüljek vele. Természetesen 100% remote és közös megállapodás alapján határoztuk meg a határidõt és a fizetendõ összeget.
Ha kellõ tapasztalattal és referenciamunkával rendelkezel szerintem nem nehéz elhelyezkedni nem teljes állású IT szakemberként, viszont ha teljesen más területen dolgozol fõállásban és programozni "hobbi" szinten programozol / még nem dolgoztál komolyabb informatikai projekteken akkor annyira nem egyszerű a helyzet, kisebb cégeknél próbálkoznék ilyen esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!