Ebben az esetben hogyan kell hivatkozni?
Az igazság az, hogy nem teljesen jön át ez a referencia/osztály/ példány dolog.
Van ez a verzió:
user Feri = New user(1990)
De láttam olyat, hogy lista.Add(new user(2000)).
És működik.
Na de ilyenkor hogyan hívják az új usert?
Amit külön hoztam létre, az Feri.
Na de a második?
Köszönöm
Illetve ha azt mondom, referencia, akkor melyikről van szó?
Az user feri a referencia vagy a new user?
Vagy hogy van ez?
Mert már teljesen belegabalyodtam.
Most kicsit olvastam még .
Jól értelmezem, hogy amikor létrehozom az osztályt, akkor létrejönnek mezők és ezt valahogy a referencia, amiben memóriacímek vannak, mutat ezekre rá?
ha üres listába adod az új usert, akkor:
lista[0]
Megjegyzés: Íratlan szabály, hogy az osztály neveket nagy kezdőbetűvel írjuk, de a változót kicsivel. :) De, persze ez nem befolyásol semmit.
Nos, ugye a "new" kulcsszó foglal a heap-ben memória területet az osztály számára, így a referencia mutat arra a memória területre. Innentől ezzel a referenciával játszol és teszed oda ahova akarod.
Ha (Clazz-t írok, mert ugye a class szó foglalt):
Clazz alma = new Clazz(111);
Ekkor az alma név reprezentálja a Clazz példányát vagy ha úgy tetszik referenciáját.
Ha van egy listád és úgy példányosítasz, az ugyan olyan, mint ha egy számot vagy szöveget tennél bele. Ha JAVA-t használsz (de más nyelven is így/hasonlóan megy), akkor:
int szam = 1
List list = new ArrayList<Integer>()
list.add(szam) // [0] == 1
list.add(2) // [1] == 2
Clazz alma = new Clazz(111);
List list = new ArrayList<Clazz>()
list.add(alma) // [0] == Clazz(111) példánya
list.add(new Clazz(222)) // [1] == Clazz(222) példánya
Tegyük fel, hogy van egy getErtek() getter metódus, amit a példányosításkor megadott paramétert adja vissza. Tehát, hivatkozhatsz úgy:
int parameter = list.get(1).getErtek()
System.out.println(parameter) // 222
#3:
Hallottál már a PascalCase, camelCase, kebab-case, snake_case.....és társairól? :) vannak írott és íratlan szabályok, de azért butaságokat ne mondjunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!