Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Schönherz diákszövetkezet...

Schönherz diákszövetkezet Javascript teszt? Mik az elvárások? (Őket már kérdeztem, nem mondják meg előre.)

Figyelt kérdés
Úgy általában milyen jellegűek az ilyen teljesen belépő gyakornoki tesztek? Mire lehet számítani?

2022. jún. 2. 10:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%
Java-st írtam annak idején. Úgy rémlik volt egy pár alapvető tesztkérdés. 10-20 kb. Ilyen interjúszerű tesztkérdések. Aztán kódolgatni is kellett papíron. Összerakni egy OOP könyvtárprogramot, írni hozzá egy Book osztályt, lehessen könyvet hozzáadni, törölni, és sorbarendezni a könyveket többféle módon (cím, szerző, évszám). Komparátor és/vagy Comparable Interface lényegében.
2022. jún. 2. 10:55
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Arra számíthatsz, hogy elb_szod az idődet a hülye tesztjükre, aztán arra sem méltatnak, hogy tovább küldjék a cégnek a CV-det, hiába írtál 95%-ot. Aztán megy a sírás, hogy nincs informatikus.
2022. jún. 2. 11:13
 3/14 anonim ***** válasza:
71%

#2 Azért ez eléggé elferdített.

Juniorból tengert lehet rekeszteni, csak nyilván a legtöbb ember aki Juniorként veri a mellét az nem Junior, hanem Pályakezdő. Attól, hogy össze tud tenni egy adatszerkezetet (pl. egy linkelt sort, specifikus lib nélkül) attól még nem üti meg a szintet.

Valóban kevés az informatikus bizonyos ágában a szakember, de itt a SZAKEMBER szót használatos. Az jellemzően medior-senior. A cégeknek az elsődlegessége, hogy termeljen, ahhoz meg szakemberek kellenek.

Te sem kérsz meg egy full kezdő kőművest, hogy csináljon meg mindent és reménykedsz, hogy talán jó lesz. Hanem egy tapasztaltabb jó referenciával rendelkezőt keresel. Aki majd hozza az újoncot.

Informatikában ezért van mentor program (már ahol) és keresnek Junior fejlesztőket, hogy esetlegesen amikor egy valamelyik senior felmond, addigra legyen annyi tudása, hogy ha nem is olyan teljesítménnyel, de pótolható legyen.

2022. jún. 2. 11:27
 4/14 anonim ***** válasza:
32%

"Juniorból tengert lehet rekeszteni, csak nyilván a legtöbb ember aki Juniorként veri a mellét az nem Junior, hanem Pályakezdő."

Abszolút igazad van, de ne felejtsük el, hogy gyakornoki munkáról van szó. Egy gyakornok csak nagyon-nagyon ritkán teremt értéket egy cégnek. Tapasztalatlan, tanítani kell, foglalkozni kell vele, elviszi a kapacitást a tapasztalt kollégáktól, nem érti a cég folyamatait és munkarendjét. De pont ezért van ott, hogy ő tanuljon, lássa meg, milyen a munka a való életben, tapasztalatot szerezzen - és aztán ott maradjon annál a cégnél juniorként, jó esetben. Az egy marha nagy félreértés, hogy egy diáktól/gyakornoktól egyáltalán elvárják a junior szintet. De sajnos tényleg ez megy a való életben.

Ha egy diák megüti a 95%-ot az iskolaszövetkezet tesztjén, akkor az azt jelenti, hogy megüti azt a szintet, ami ahhoz kell, hogy gyakornok lehessen. Az az iskolaszövetkezet szégyene, ha egy ilyen diáknak az esélyt sem adják meg, hogy tapasztalatot szerezhessen a munka világában.

Ha ebből a szempontból nézem, a diákok jobban járnak, ha az iskolaszövetkezetet kihagyva jelentkeznek a cégekhez gyakornoki munkákra. A cégnek kell eldöntenie, hogy a jelentkező alkalmas-e gyakornoki munkára, nem az iskolaszövetkezetnek. Erre pedig remek lehetőségek vannak, például az egyetemi szakmai kiállításokon. Ha sikerült a cégnél az interjú, ők majd elirányítják az iskolaszövetkezethez a papírokkal együtt.

Szóval továbbra is fenntartom, hogy a Schönherz egy kalap f_s.

2022. jún. 2. 12:32
 5/14 anonim ***** válasza:
55%

"Ha egy diák megüti a 95%-ot az iskolaszövetkezet tesztjén, akkor az azt jelenti, hogy megüti azt a szintet, ami ahhoz kell, hogy gyakornok lehessen."

Ha mondjuk masik 20 diak 96%-ot ut meg, akkor semmit nem ersz vele, hogy te megutotted a 95-ot.

2022. jún. 2. 12:52
 6/14 anonim ***** válasza:
71%

Én Java-t csináltam, rettenetesen egyszerű volt.

90%-ra írtam, de úgy hogy mire eljött a teszt kitöltése már szereztem több ajánlatot és el is fogadtam kb 3 nappal előtte egyet. Tehát picit sem szorultam rá, így semmi energiát nem fektettem bele és úgy lett ennyi.

Nagyon egyszerűek a tesztek. Konkrét kérdésekre nem emlékszem, de olyanokat tettek fel,hogy "Mit jelent az Override kulcsszó?".

A progrmozós feladatok meg érettségi szintűek voltak.

Szerintem a Javascriptes is hasonlóan egyszerű lehet.

2022. jún. 2. 14:32
 7/14 anonim ***** válasza:
75%

2# Amúgy a diákszövetkezetnek érdeke, hogy betöltsd az adott pozíciót, amire jelentkeztél, hiszen rengeteg pénzt kapnak után.

Nekem például 1800 a fizetésem és láttam a cég által kiküldött megrendelői lapot, amin az látszik, hogy az iskolaszövetkezetnek 2100 körüli összeget fizetnek óránként értem. Nyílván az 1800-as bruttó összegben vannak az adók, ami fial léterem nettóvá válik, így óránként +200 forintot kapnak értem, amiből biztosan adóznak még.

Az nyári gyakorlaton havi 32 ezer forint, majd 20-30 órában 16-24 ezer.

Nem írtózatosan sok, de sok pici sokra megy és ezért csak az elején kell követítőként dolgozniuk.

Nekik érdekük, hogy minél több diák után kapják az órabérük egy töredékét.

Szóval ha nem küldték be a jelentkezésed, akkor valószínűleg azért volt, mert más követelménynek nem feleltél meg vagy már betöltötték az állást.

2022. jún. 2. 14:40
 8/14 anonim ***** válasza:
10%

"Ha egy diák megüti a 95%-ot az iskolaszövetkezet tesztjén, akkor az azt jelenti, hogy megüti azt a szintet, ami ahhoz kell, hogy gyakornok lehessen."

A gyakornoki szintet az üti meg, aki hallgatója az oktatási intézménynek. Esetlegesen elvárt x szemeszter a gyakornoki státuszt biztosító cég felől.

Soha nem fogom megérteni, hogy mi a faszér' nyomja ilyen sötét ember itt a kamu hülyeségeit?

2022. jún. 2. 18:08
 9/14 anonim ***** válasza:
61%
Megjott az oreg lepontozott is, egyetemmel kapcsolatos kerdeseknel mindig feltunik :)
2022. jún. 2. 18:14
 10/14 anonim ***** válasza:
52%
#8: Hányszor kell még kirúgatni téged innen?
2022. jún. 2. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!