Pascal? Miért nem megy? Lennt büvebben.
Figyelt kérdés
Az a bajom hgoy most tanulgatok programozni és a pascalt kezdtem el mert aztmondják könnyü.Letöltöttem a Free Pascalt és hát amikorelkezdem nemtudok ilyen jelet ; pedig erre szükség van ha akarok valamit de valamiért amikorlenyomom a ctrl+alt + kérdőjel gombot akkor semmit nem csinál amugy kukacot se tudok semmi ilyet .Mit csináljak?2010. szept. 18. 19:48
1/5 anonim válasza:
Alt Gr + ? a pontosvessző billentyűje, nem kell kontrol
2/5 anonim válasza:
CTRL+BAL ALT=ALTGr...
Sajna a DOS-os szerkesztők nem éppen Windows-kompatibilisek, pláne nem ha Vistát/7-et használsz. Jobban jársz angol billentyűzettel. Bal alt+numerikuson 64 mint kukac, 63 mint ? jó megoldás magyar billentyűzeten is.
3/5 anonim válasza:
Használj borland pascalt, azzal nincs semmi probléma, vagy térj át linuxra.
4/5 anonim válasza:
A Free Pascal nem DOS-os program, a Borland ellenben igen.
Állítsd be a billentyűzetkiosztásoknál, hogy elérhető legyen az angol nyelv is, és váltsd át... programozásnál azzal jobban jársz...
5/5 ejbenjaro válasza:
Használj valami alternatív IDE-t. A Free Pascal karakteres felületű IDE-je egyébként sem valami csúcskategóriás szerkesztő. Tudom javasolni helyette a Geanyt, vagy ha egy Delphi szerű környezetre vágysz, akkor pakold fel a Lazarust. Ez utóbbi azért is jó választás, mert rendes "Windows-os" programokat is készíthetsz vele, meg persze szimpla karakteres felületű pascal programokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!