Excelben van olyan megoldás, hogy képlet alapján megjelenített szöveg egy része kiemelt legyen? (Aláhúzott, dőlt betűs, kivastagított, eltérő színű stb.)
Például
=HA(A1>0;”A C-oszlopban van negatív szám.”;”A C-oszlopban nincs negatív szám.”)
A megjelenő fekete normál betűs szövegben a van, illetve nincs szavak legyenek vastag piros betűsek.
Nincs excelem, és nem így működne, ezért csak azt tudom, hogy a feltételes formázás szolgál ilyesmikre:
Elnézést kérek, ha tévedek, és oktalan vitatkozásnak tűnik, de én úgy tudom, hogy feltételes formázással csak teljes cellát lehet színezni, kiemelni, keretezni stb: a teljes hátteret, illetve a cellában levő teljes tartalmat.
Lehet ugyan szövegrészlet alapján végezni ezt, de fordítva nem: hogy csak a szöveg egy részét színezze, vastagítsa stb.
Ismét elnézést kérek, ha hiányos, rossz a tudásom.
Esetleg egy olyan trükköt is alkalmazhatsz, hogy eleve félkövér szövegként teszed bele ezt a két szót. Unicode-ban már benne van. Akkor lehet esetleg probléma ha olyan eszközön nyitod meg, ami nem támogatja az UTF-8-at.
Egyszerűen csak másold ki innen, amelyik tetszik:
𝘃𝗮𝗻
𝗻𝗶𝗻𝗰𝘀
𝐯𝐚𝐧
𝐧𝐢𝐧𝐜𝐬
Kérdező, nos nem tudok róla, hacsak makróval nem.
Viszont fapados megoldás lehet,
A C-oszlopban negatív szám: nincs
A C-oszlopban negatív szám: van
És a kiírást két cellába rakod, a nincs/van kerül külön és feltételesen formázod.
Köszönöm a segítségeket!
3/ Köszönöm, de makrót kerülöm, mert évekig sok makrót írtam, saját gépemen, teljesen jogszerű, vásárolt Office esetén, magamnak, aztán egy idő után elkezdődtek a figyelmeztetések, hogy makró van, elfogadom-e hitelesnek az íróját; kattintgattam, hogy el. Egy idő után már mit tudom én milyen elektronikus hitelesítőtől származó igazolást kért; találtam a neten megoldást: egy kamu fájl készítésével meg lehetett oldani. Aztán egy idő után azzal sem, és még makró nélkül sem engedte megnyitni a fájlt; biztonságra hivatkozva. Így évek óta nem írtam makrót; nem tudom, most mi a helyzet, de inkább kerülöm.
4/ Köszönöm, rengeteg betűtípusból tudok választani, csak az a baj, hogy képletben nem lehet eltérően formázni szövegrészt, és beilleszteni sem lehet eltérően formázott részt.
5/ Köszönöm, de csak leegyszerűsített példát írtam bemutatásként, a tényleges alkalmazásnál nem lehetséges megoldás a külön cellákban történő megjelenítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!