Pythonban hogyan adjam meg, hogy a kezdőbetűt vizsgálja a program?
Igen, ez is egy vélemény... Miért is akarnánk normális szoftvert ha a szart is írhatunk. /s Egyébként az elképesztően egzotikus magyar abc betűivel sem működne az eredeti megoldásod:
print("a: " + str(ord('a')) + " z:" + str(ord('z')))
print([ord(x) for x in "áéióöőúüű"])
Van erre kész megoldás ami lekezeli a magyar, ciril, görög, stb. karaktereket is: islower()
Az islower is hasonlóan vizsgálódik. :) De tény, hogy lehet használni, ha nem feladat a saját függvény írása.
Egyébként mitől lenne sz.r megoldás az? Iskolai feladatról van szó, nem éles szoftverről amiért pénzt kérnek. Vizsgán illik elfogadni, ha működik.
igen, hasonlóan működik de az már le van tesztelve és nem neked kell egzotikus karakterekkel szenvedni. csak azért mert valami működik még nem jelenti azt hogy jó is.
redditen futottam bele olyan "game developer"-be aki(k) optimalizáció nélkül fordítják a kódjukat mert tele van UB-vel. 🤯 az is működik.. feltéve hogy nem release build-et próbál futtatni az illető.
az "iskolai feladat" érveléssel részben egyetértek. Egy ilyen feladat teljesen jó arra hogy a diák megértse mi az a kódtábla, string stb. Viszont ha nem említik meg a beépített függvényeket az szerintem egy hiányosság
nem akarom túlzásba vinni ezt :D nekem is vannak rossz berögződéseim mert hozzászoktam a "jóvanazúgy" megoldásokhoz. Ebben itt csak az zavar, hogy extra energiabefektetés kell kevésbé jó kód irásához.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!