Miért lóg túl a képernyő széleken a UserForm, ha a méretét úgy adtam meg, hogy az azonos a monitor felbontásával?
A képernyőm felbontása: 1440x900
Ugyanezeket adtam meg a UserForm Width és Height méreteként is.
Az űrlap így minden irányban nagyobb méretű, mint a képernyő. Ha a teljes tartalmát látni szeretném, akkor mozgatni kell.
Az űrlap méreteinek (W,H) megváltoztatásával próbálkozva úgy tapasztaltam, hogy a Width = 1080, Height = 675 beállításokkal a képernyő teljes felületét lefedve és arról nem túllógva jelenik meg az űrlap, ahogy szeretném. Tehát akkor jelenek meg igényeim szerint a UserForm, ha annak méreteit a képernyő felbontás 75%-ban adom meg.
Ebből azt feltételezem, hogy a képernyő felbontás adatai más mértékegységben vannak meghatározva, mint a VBA-ban előállított UserForm méretei.
Mik ezek a mértékegységek?
Hogy van ez?
Általánosságban -más képernyőfelbontásoknál- is alkalmazható a 75%-os viszonyszám?
Nem, nincs görgetősáv.
Az egérrel kell rákattintanom és mozgatnom oldalra és le-fel irányokban, ha a túllógó részek tartalmát is látni szeretném.
(Jelenleg egyébként még semmi nincs az űrlapon. Csak kísérletezgetek a UserForm megjelenítésével, és egyéb tulajdonságainak megváltoztatásával. Még tanulom a VBA-t, csak feltűnt a kérdésemben leírt helyzet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!