Elmagyarázná nekem valaki ezt a kódot?
Pontról pontra hogy megértsem, ugyan van amit értek például hogy string vagy printLn, operátorokat de van benne néhány sor amit nem tudok értelmezni, hogy egy tiszta képet lássak, vagy esetleg tanács jöhetne hogy az ilyen apróságokat, mint CopyToMe vagy buffer, mi alapján tudnám megérteni vagy elég-e tudni a jelentését?
Mivel fotóztad ezt, krumplival??
Inkább kérdezd meg, hogy mit nem értesz pontosan, ha pedig az egészet nem érted, akkor kezd előről a könyvet.
A println nem operátor, hanem a System.out osztály egyik metódusa. Köznyelven, egy utasítás.
Maga a System egy osztály, az out annak az egyik mezője, ami szintén egy osztály (PrintStream típusú).
A copyFromMe egy teljesen hétköznapi string típusú változó, _amiből_ másolunk. A copyToMe egy StringBuffer típusú objektum, _amibe_ másolunk.
A while ciklus végigiterál a a copyFromMe változó karakterein addig, amíg 'g' karaktert nem talál, a ciklusmagban pedig hozzáfűzi az aktuális karaktert a copyToMe változóhoz. Mivel a ciklus előltesztelő, így a 'g' karakter már nem fűződik hozzá, így a copyToMe értéke a ciklus befejeztével a "Copy this strin" szöveg lesz.
Nem ertem az intiger miert kell legyen i, miért egyenlo 0 és miért c a karakter ha g-t keressük....amit még nem értek miért jön képbe a ++i.
Copyfromme miért egyenlő c-vel. CharAT-t nem értem. Szinte semmit nem értek, ugye megyek a könyve lassan megértem a fogalmakat, de az ehhez hasonló sorokon teljesen elakadok, mert nem látom át. Aztan szépen kibogoztam a lényeget, de nem minden sort értek, amiket emlitettem.
"Nem ertem az intiger miert kell legyen i"
Nem kell, hogy i legyen, olyan nevet adsz neki, amilyet akarsz (a változóelnevezés szabályain belül). Lehetne akár "macskapisi" is, teljesen mindegy.
Az i egyébként egy elég gyakran használt általános változónév ciklusokhoz. De ez csak egy szokás, nem muszáj betartani, nincs igazából jelentősége.
"miért egyenlo 0"
Mert a karakterlánc első elemének pozíciója 0 (és nem egy). Informatikában ez eléggé általános, hogy tömbök, karakterláncok, stb. első elemét 0-val jelöljük. Az első elem a "nulladik" indexű elem. Tehát 0-tól indulunk.
"és miért c a karakter ha g-t keressük...."
A c csak a változó elnevezése, ami felveszi a copyFromMe karakterlánc charAt metódus által visszaadott, i-edik pozícióban álló karakter értékét. Tehát ahogy elindul a ciklus és halad, a c értéke copyFromMe.charAt(++i) lesz, azaz 'C', majd 'o', majd 'p', majd 'y', majd ' ' (szóköz), majd 't' és így tovább... ugye itt folyamatosan növeljük az i-t.
"Copyfromme miért egyenlő c-vel."
Nem a copyFromMe egyenlő c-vel, hanem a copyFromMe.charAt(++i) egyenlő c-vel, azaz a copyFromMe i-edik pozíciójában álló karakter egyenlő c-vel.
"CharAT-t nem értem."
Akkor nézz meg róla valamilyen tutorialt: [link]
És ismerkedj meg a Java hivatalos doksijával, mert gyakran fogod nézegetni: [link]
"de hogy pl az egyik copy változó és miért lesz a copyFromMe objektum zavaros"
Mert így nevezte el a példaprogram szerzője. De lehetne az egyik változó mondjuk Orban, a masik Gyurcsany, vagy Lolka és Bolka, vagy Stan és Pan, vagy Boci és Pipi... de copyFromMe utal a szerepére, azaz, hogy innen fogunk karaktereket másolni. A copyToMe pedig arra utal, hogy ide fogunk karaktereket másolni.
Tehát deklaráljuk hogy honnan indul az utasítás(0-ból, mert ez a helye számmal megadva, de ez lehet akar 2 is), akkor onnan indul az utasítás egy adott programban?
De miért kell külön az megadni hogy" encounter the letter 'g'. " ha ez ugyi benne van a feltételben, vagy a valtozoban es feltetelben. Egyedi valtozo értékekkel egyenlő objektum?
Akkor miért kell objektum ha minden valtozo deklarálva van es a szoveglánc.
De most akkor a Stringbuffer sorban az egyenlet bal oldalán a változó tipusa es neve jobb oldalon az értéke? :) köszi szépen, ha elmondod és bocsi a helytelen felirasok miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!