Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Prgramozasba szeretnek kezdeni...

Prgramozasba szeretnek kezdeni. Elsosorban webprogramozas. Wbaruhazak letrehozasa, ,stb. Mit ajanlanatok,hol kezdjem?

Figyelt kérdés
Nagyon elkes vagyok es regota erdekel,de csak most lett ra idom elkezdeni.
2022. febr. 23. 09:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

1) Befizetsz valamely bootcamp-re, ami elég szépen teljesít, hiába van sok puffogó, hogy pénzkidobás. [link]

2) Keresel egy fejlesztő ismerőst, aki mentorál és folyton tanácsokat ad.

3) [link] elkezded ezt nézni

4) Felkutatsz fórumokat, hogy mikre milyen technológiákat használnak, mert ha ide belökők neked párat, az amolyan "semmi, nesze fogd meg jól" lenne.

2022. febr. 23. 11:29
 2/11 A kérdező kommentje:
oke
2022. febr. 23. 11:35
 3/11 anonim ***** válasza:

a helyedben az alapoknál kezdeném:

w3school HTML -> CSS -> Javascript

aztán el kellene döntened, hogy PHP, JS, C#...milyen nyelvet szeretnél a szerver oldalon

ennek megfelelően az adott nyelvet tanulni és a hozzátartozó elméleteket MVC, action based...

aztán ha a nyelvi alapok megvannak, akkor az adott nyelvnek megfelelő eszközöket amik a kezed alá dolgoznak, lásd keretrendszerek

és akár párhuzamosan (így érdemes), akár utána adatbázis kezelés MySQL, MsSQL, Mongo DB, attól függ mit választasz korábban ahhoz illőt és a projektnek megfelelőt

ha szeretnél még jobban a designal foglalkozni, akkor jöhet a Bootstrap, Vue/Angular/React (első a legkönnyebb a 3-ból)

meg persze sok-sok gyakorlás és nem egyből a nagy projektre lőni, hanem kisebb feladatokat találni, regisztrációs form önmagában, login, értékelés, véleményezés, listázás stb

a leírások mellett persze nézhetsz videókat is később, azzal gyorsabban tudsz haladni, viszont jó ha megtanulsz dokumentációt értelmezni és kérdés esetén google használatával a lényeget kiszedni, akár kis elemekből nagyobb feladatokat megoldani

2022. febr. 23. 11:52
 4/11 A kérdező kommentje:
Koszonom
2022. febr. 23. 11:58
 5/11 anonim ***** válasza:

Sok Udemy-s kurzus.

Kb 5.000FT egy, ami 30-40 óra, így el vagy 1-2 hónapig eggyel. Főleg ha mellette amúgy gyakorolod is az ott tanultakat.

2022. febr. 23. 16:44
 6/11 A kérdező kommentje:
Udemy? Az mi? Nem ismerem.
2022. febr. 23. 16:46
 7/11 anonim ***** válasza:
2022. febr. 23. 16:47
 8/11 A kérdező kommentje:
Marmint megbizhato,megeri megvenni a kurzust? Van jo support? A cimet meggugliztam mar en is,koszi
2022. febr. 23. 16:50
 9/11 anonim ***** válasza:
76%

BME VIK-re járok. Egyetem mellett innen tanulok.

Önerőből is kitudnám keresni a megfelelő anyagot, plusz dokumentációt olvasni és stackoverflowt nézni stb..., amit így is kell, de jóval kevesebbet, mert itt normálisan össze van rakva a "best seller" kuzusok.

Pl.: Volt egy tantárgyam, ahol egy Swinges applikációt kellett megcsinálnom. Vettem egy udemy kurzust és már a nyáron gyórsan lezavartam. 100% lett.

Ugyaz ez volt 1 évvel később, amikor egy andorid applikációt kellett csinálnom kotlinnal. Nyáron ugyanúgy vettem egy kurzust és első pár héten végeztem is a nagy házimmal, amivel egész félév alatt szenvednem kellett volna.

Most is önálló laboratúrium alatt is ugyanezt csinállom, hogy vettem egy udemy kurzust és ez alapján tanulok és csinálom a feladataimat, majd erre építve szeptembertől a szakdogámat.

Ez csak annyiban segít, hogy egy kurzus összeszedi az szükséges információkat egy helyen, így lényegesebben kevesebbet kell kutakodnom online, hogy mit hogyan kell megcsinálni.

Szóval jó.

Support is van. Az adott kurzust tartó "tanár"nak tudsz írni és többnyire válaszolnak a kérdésekre. Sok kurzusnak van saját facebook csoportja vagy discord servere stb....

"Marmint megbizhato"

Itt nem tudom pontosan mire értesz,de nem egy illegális oldal ahol ellopják a kártya adataidat ha erre gondolsz.

2022. febr. 23. 16:59
 10/11 anonim ***** válasza:
Kezdjed az angol + google párossal.
2022. febr. 23. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!