Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A diploma meglete tenyleg nem...

A diploma meglete tenyleg nem nagyon lenyeges az it szektorban?

Figyelt kérdés
Vagy ezt csak gyakorisok mondagatjak es nagyobb multik mint pl a flex vagy bosch szoba se all velem ha nincs minimum 1 üzemmérnök informatikus bprof diplomam
2022. febr. 14. 22:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
66%
Attól függ milyen terület. PHP webprogramozáshoz nem kérnek semmit. Egy halom esetben ahol már nem PHP webprogramozás van, hanem komolyabb fejlesztés és komolyabb cég ott megnézik, hogy van-e diplomád. Igen, itt a GYK-n a népszerű, hogy "áhh nem kell diploma, én nekem még 8 általános iskolám sincs meg, 3 hete még gumicsizmában lapátoltam a ganét elvégeztem egy bootcampet és vezető fejlesztő vagyok egy nagy multinál..."
2022. febr. 15. 11:51
 12/17 anonim ***** válasza:
73%
A multi nagysaganak egyebkent semmi koze ahhoz, hogy milyen konnyu bekerulni. Egy Bosch-nal pl. 10x tobben dolgoznak, mint mondjuk egy Facebook-nal, megis eg es fold a kulonbseg a bekerules nehezsegeben, szinvonalban es fizetesben is.
2022. febr. 15. 12:01
 13/17 anonim ***** válasza:
8%

Az IT szektorban?

Dehogy lényeges.

Áshatod te a kábelárkot diploma nélkül is.

2022. febr. 17. 12:47
 14/17 anonim ***** válasza:
65%
Úgy 90%-ban valamilyen végzettség kell. Nézd meg az álláshírdetéseket. Legtöbb helyen elvárt a felsőfokú végzettség, és mellé még 3-5 éves tapasztalat is.
2022. febr. 17. 17:28
 15/17 anonim ***** válasza:
63%
Sehol nem koklert keresnek, hanem aki pénzt termel.
2022. febr. 17. 17:29
 16/17 anonim ***** válasza:
79%
Üzinfót végeztem (BME) és a Boschnál vagyok szoftverfejlesztő.
2022. febr. 17. 22:15
 17/17 anonim ***** válasza:
22%

Kérdező az hogy kell e diploma függ attól hogy mit akarsz csinálni, ha elmész web devnek akkor nem szokták megkövetelni a diplomát.

Ha komolyabb dolgokkal akarsz foglalkozni, mint adatbázisfejlesztés, modellezés, neuronhálózat, data science stb akkor viszont már szükséges, azért mert itt már nem elég az, hogy tudsz programozni. Kell a matematikai háttér, integrálás, deriválás, statisztikai számítások. Ezen fellül ismerned kell a mátrixokat, azok tulajdonságait, transzformációkat.

Bizonyos nyelveknél pl C++ C# pedig jó ha tudod hogy mit csinál a memória, cpu és társai.

És ott vannak az FPGAk is amiket sokszor pl autógyártók használnak melyeknél magát a hardvert is programozod.

Összességében el lehet lenni diploma nélkül de meg vannak a limitációi, pl ahol jelenleg dolgozok ott MSc szükséges ahhoz hogy a pozíciót betöltsem, mert komplex számításokkal kell foglalkoznom adatokon.

2022. júl. 16. 09:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!