Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » NodeJS alkalmazást hová...

NodeJS alkalmazást hová töltsem fel a felhőbe?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy REST API-t használni a felhőben, feltölteni a Node.js alkalmazásom. Melyek a legjobb ingyenes lehetőségek?

Gondolkodtam az AWS-sen, és a Google Cloud-on is. Melyikkel járnék jobban?

A lényeg, hogy nem lenne nagy forgalom, és lehetőleg ingyen szeretném, minél egyszerűbben.

2022. febr. 5. 17:07
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
Ha csak free tier-t akarsz használni, akkor OCI.
2022. febr. 5. 17:41
 2/8 anonim ***** válasza:

Az első szépen le lett pontozva, miközben igaza van: az Oracle Cloudban ingyen van 2 "kis" számítógép (x86_64, 1 processzor, 1GB memória), 200GB tárhely (amiből gépenként min. 50G boot diszket ki kell osztanod), valamint 4 db arm64 processzor és 24GB RAM, mely utóbbiakat úgy osztod el, ahogy akarod (annyi, hogy a 24G RAMot csak arm64-es géphez tudod hozzácsapni).

Ezen kívül egy fix IP címet fenntarthatsz magadnak, de a nem fix címeik is szerverpéldányhoz vannak kapcsolva, azaz amíg meg nem szünteted a szervert, addig ugyanaz marad az IP címe.

Ez nem a reklám helye, csak szeretném, ha azok, akik az elsőt lepontozták, lennének olyan kedvesek, és elmesélnék, hogy melyik felhőszolgáltató ad ennyi mindent teljesen ingyen.

2022. febr. 24. 14:58
 3/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudtam regisztrálni Oracle-re fiókot, de majd megpróbálom újra, ha szerinted is ennyire jó az ingyenes megoldásuk.
2022. febr. 24. 20:17
 4/8 anonim válasza:
Egy kérdés, ha ingyenes miért kér kártyaadatokat? Ezzel nem is lenne probléma csak azzal hogy ha teljesen nulla az egyenleg nem enged regisztrálni. Valamit elrontottam?
szept. 25. 11:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem, ha tök üres a kártya, akkor nem enged regisztrálni. Kell rá (asszem) egy dollár, amit megterhel, de rögtön visszavonja a tranzakciót.

Az a mondás, hogy ezt azért várják el, mert így lehetnek biztosak benne, hogy élő személy fizet elő, és nehezebb legyen 250 botnet accountot csinálni. Egyébként (valószínűleg ezért) nem is enged más kártyájával regisztrálni: ha az általad megadott személyes adatok nem passzolnak a kártyaadatokkal, akkor elhajt.

szept. 25. 16:13
 6/8 anonim válasza:

#5 Értelek. Én valami olyasmit is olvastam hogy bizonyos krediteken belül 30 napig ingyenes és ezután terheli a kártyádat, ha átváltasz előfizetős csomagra.

Ahogy nézem 300USD kreditet ad itten ami amugy nem rossz :D

Forrás: [link]

szept. 28. 09:29
 7/8 anonim válasza:
engem a 3 pont zavar meg, hogy ha van 30 napig ilyen kredit akkor hogyan maradna meg a free tier?
szept. 28. 09:31
 8/8 anonim ***** válasza:

6: Konkrétan három "szint" van: az ingyenes (always free), ami "játékpénzből" megy (trial), és a fizetős.

Ha a linkeden bepöckölöd, hogy "always free", ott mutatja majd, hogy mi az, ami ingyen van. Ezekhez a szolgáltatásokhoz nem kell, hogy fizetős szinten legyél, elég a regisztráció, nem von le értük pénzt.

Regisztrációnál viszont mindig kapsz 300 dollárt, ez játékpénz, ezt el lehet költeni olyan szolgáltatásokra, amik elvileg pénzesek. Amíg a pénz tart, vagy 30 napig, addig "trial" szinten vagy, eléred a fizetős szolgáltatásokat, utána nem. Az always free szolgáltatásokért ebből a pénzből sem von le. Vannak olyan szolgáltatások, amik nem érhetők el próbaidő alatt sem (ha jól tudom, pl. GPU-t nem tudsz géphez rendelni trial alatt sem, ahhoz előfizetőnek kell lenned).

Ha a próbaidő letelt, akkor csak azokat a szolgáltatásokat éred el, amik ingyenesek, ha szeretnél valami mást, akkor elő kell fizetned. Ha volt olyan futó szolgáltatásod, ami pénzbe kerülne, az leáll.

Regisztrációnál nézd meg, hogy melyik régiót választod "otthonodnak". Válassz olyat, ahol sok szolgáltatás elérhető, mert a saját régiót nem tudod majd változtatni, és másik régiókhoz nem férsz hozzá (itt lehet megnézni, hogy hol mi elérhető: [link] ). Ha tudva tudod, hogy te csakis az ingyenes dolgait akarod használni az OCI-nak, és nem fogsz előfizetni, akkor ez a bekezdés rád nem vonatkozik. :)

szept. 28. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!