Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » PTI szakon a gyakorlati időt...

PTI szakon a gyakorlati időt hol töltöttétek, melyik cégnél?

Figyelt kérdés
Mit csináltatok gyakorlati idő alatt a cégnél? Milyen feladatokat bíztak rátok?

2022. jan. 26. 14:11
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Első gyakornoki munkám... hát, szánalmas volt :D Egy PHP-ban fejlesztett (Yii Framework 1, Bootstrap 2) gruppenchat alkalmazást faragtunk. Szánalmassá az tette, ahogy dolgoztunk. Kaptunk egy feladatot, aminek megbecsültük a komplexitását - mint egy normális grooming meetingen. A nem normális az volt, hogy story pontok helyett fizetésben mérték a komplexitást. Szóval a feladatot, amit direkt felülbecsültem 5000 Ft-ra, a többiek levitték 3000 Ft-ra, és még én magyarázkodjak, hogy miért mondtam ennyit - aztán nyilván nekem kellett megcsinálni a feladatot. Nyilván nem kerestem vele túl sokat (12-20.000 Ft-ot egy hónapban), de arra elég volt, hogy befizessem az egyetemi kreditbüntetésemet és meglegyen a kötelező 240 gyakornoki órám. Feladatokat illetően olyan dolgokat kellett csinálni, hogy a UI-ra ki kellett tenni egy gombot, ami elküld egy e-mailt. Vagy átírni valamit egy e-mail template-ben. Easy stuff.

A második gyakornoki munkám viszont már .NET-es volt az akkor még létező IT Services-nél. Egy tréningszoftvert fejlesztettünk, ami különféle incidensmenedzsmenti dolgokra tanított be újoncokat és értékelte ki a munkájukat. Egy WinForms app-ról volt szó, ami szimulált egy Windows-t, mintha egy virtuális gép lenne, de naplózta a begépelt szövegeket és a kattintásokat, majd kiköpött egy PDF-et az eredményeidről. Voltak benne bizonyos előre leprogramozott helyzetek, amiket gyakorolni lehetett. Itt szintén hibajavításokat és új fejlesztéseket csináltam, például kinyomozni, hogy bizonyos esetben miért ad a program rossz értékelést, vagy hogy le kellett benne fejleszteni a Cisco WebEx-kinézetű "programot" komplett UI-jal és integrálni valamilyen scenarióba. Itt már értelmesebb fizetésem volt az előzőhöz képest, 950/óra bruttóért voltam ott. Ez a munka tartott 4 hónapig, amíg abszolváltam, de felvenni főállásba már nem akartak, mert szar egy cég.

Rá egy hónapra viszont már bent csücsültem az első főállású munkahelyemen. LinkedIn-en kaptam egy ajánlatot, junior .NET backend dev pozira (350K bruttóért). 5 éve dolgozok ott immáron bruttó 800K-ért + cafeteria. Ami jól hangzik, ha a magyar átlagfizetést nézzük, de nagyon nem hangzik jól, ha a pesti dev fizukat nézzük. Lehet, váltanom kellene...

2022. jan. 26. 15:04
 2/2 A kérdező kommentje:
ezek szerint te kened-vágod a backendet ha így pikkpakk felvettek
2022. jan. 26. 15:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!