Szoftvertesztelőként milyen saját kód hoz sikert az állásinterjún?
Semmilyen. Voltam pár cégnél az elmúlt 20 évben, most az egyik legnagyobb német mamutnál vagyok, sehol sem érdekelt senkit kód. Nem azokkal az emberekkel interjúzol, akik kódot fognak neked olvasni.
Illetve egyszer egy mérnökirodánál töltettek ki velem tesztet (programrészletek, elektrotechnika, programozás), később kiderült hogy épp semmi állásuk nem volt nekem.
Később egy másik telephelyükön volt ügyfél ahová kiközvetítettek, csak annyit kérdeztek, mikor szabadulok a jelenlegitől.
De mondjuk egy githubra csak ránéz valaki, nem?
Oda mit érdemes egy tesztelőnek feltenni?
Fogalmam nincs. Nálunk nem nézett rá senki. :D
Engem is tesztelőnek vettek fel 3 éve. Max kiscégeknél érdekel ez valakit. A nagyoknál sem a saját dolgok érdeklik, hanem hogy hány és milyen nagyprojektekben vettél részt. Arról kérdezgetnek, és az alapján döntenek, milyen meggyőző vagy.
Én például a jófogás weboldalára írtam automata teszteket és azt raktam fel githubra. :P Regisztráció, mezővalidációk, keresés meg alap dolgok. Ha látszik a kódodon, hogy tiszta és a tesztjeiden, hogy követik a módszertani alapelveket, az eleve előny. Nem kérték, de csatoltam github linket az önéletrajzomhoz.
Amúgy tőlem interjún elméletet kérdeztek főleg legutóbb, illetve az egyik helyen konkrétan a saját termékük béta verziójában kellett hibát keresni. Kicsit korábban, kezdőként logikai feladatok mentek szóban-írásban.
Meg nyilván, a volt munkahelyekről, tanulmányokról.
1 vagyok. Nekem még az ugrott be, hogy nagyon az elején az ericssonnál tesztlapot irattak, még kb 2006-ban, ott alap c++ dolgok voltak, de az objektumorientált része akkor frissdiplomásként magas volt, főleg, hogy mi még villamosmérnökként ansi c-t tanultunk, és csak egy (utolsó) előadáson ismertették az osztályokat.
Meg pár éve egy kis német cég flúgos vezetőjével interjúztam, volt 1-2 alap algoritmus c++-ból, meg hogy hogy lehet két int változó értékét harmadik változó nélkül megcserélni, meg kérdezett grammatikai dolgokat és még Shakespeare idézetet is. De ez extrém lökött volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!