Java-ban hogyan lehet madárnyelv programot írni? (kezdő vagyok)
Eléggé küszködök vele, nemrég kezdtem programozni és nem nagyon jutok semmire. Egyelőre csak az "a" betűre vizsgálnám a dolgot aztán a többire is.
public class Main {
public static void main(String[] args) {
System.out.println("Írd be a szót:");
Scanner szo = new Scanner(System.in);
String szo1 = szo.next();
String madar = "";
for(int i = 0; i < szo1.length(); i++){
madar += i;
char c = szo1.charAt(i);
if(c=='a') {
String k = madar + 'v' +c;
}
}
System.out.println(madar);
}
}
Bocsánat ha nagyon egyszerű kérdés, nekem még elég nehéz:)
Köszi előre is.
Két probléma van a kódoddal:
Ez a sor:
madar += i
a "madar" nevű változóhoz (ami egy string) fűzi hozzá a ciklusváltozó értékét (ami egy szám). Ehelyett a "madar" változóhoz a "c" változót kell hozzáfűzni, amit egy sorral lejjebb hozol létre.
Ha 'a' betűt látsz, akkor létrehozol egy "k" nevű változót, amivel aztán nem csinálsz semmit. Ehelyett a "madar" változóhoz kell hozzáadnod a 'v' karaktert és a "c" változó értékét (nem pedig a "k" változóhoz, ami felesleges).
Bónusz: ahelyett, hogy egyesével hasonlítgatod össze az adott karaktert minden egyes változóval, írhatsz egy függvényt, ami "true" értéket ad vissza, ha a paraméterként kapott karakter magánhangzó. Ehhez a String.indexOf(char) metódust tudod felhasználni egy olyan stringen, ami tartalmaz minden magánhangzót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!