Hogyan írjak jó motivacios levelet szakmai gyakorlat való jelentkezeshez?
Hello mérnökinformatikus szakon vagyok hallgató és a következő félevben jutok el a kötelező szakmai gyakorlatomig és lassan mar el kell kezdenem jelentkezni a cegekhez.
Visszont bele utkoztem egy problemaba ahogy latom sok ceg a az önéletrajz(ami mar megvan) melle motivacios levelet is ker
De nem igazan tudom hogyan alljak neki.
Ti hogy csinalnatok hogyan epuljon fel mi az aminek mindenkepen szereplenie kell benne?
Esetleg tudtok kuldeni kesz motivációs leveleket peldanak?
BME VIK? 6. félév előtt?
... mert én igen és hasonló problémával küszködöm.
Általános motivációs levél nincs. Annak mi értelme lenne? Tudni kell milyen cég, milyen poziciójához kell a motivációs levél. A pozicióban végzendő feladatok - amiket a kiírásban ismertetnek - ismerete is szükséges. Arról kell gagyogni nekik, hogy arra a pozicióra, azokra a feladatokra te, konkrétan te miért vagy a legalkalmasabb jelölt, miért téged vegyenek fel oda. Ezért nem lehet általános, példa motivációs levelet írni, mert az adott pozicióhoz és saját magadhoz kötődik szervesen. Én hiába írok egyet, mert nem te vagyok. Hiába ugyanarra a munkakrre pályázunk én mást írok mint te, máshogy oldanám meg a feladatokat mint te.
Ki kell domborítani hogy milyen skilljeid vannak, miben vagy jó, mit csinálnál, miért azt csinálnád, miért úgy, stb.
3. Az problema h konkret poziciot nem tudok írni mivel nics kiírva a cegnek a honlapjara h mondjuk cisco gyakoronokot keresünk hanem en keresem meg a ceget.
En csak annyit tudok mondani ami utalhat a poziciora h a programozas teruleten erzem otthonosaban magam es ezt probaltam meg belefogalmazni a motivációs levelbe
2. Nem a bme vik rol van szó en a pannon egyetemre jarok
Hátha a következő oldal segít.
@4 "en keresem meg a ceget."
Ez a lényeg. Valamilyen okból csak kiválasztottad azt a céget a sok ezer közül. Valami oka van, hogy úgy érzed ott olyan munkát végeznek, olyan terméket fejlesztenek, olyan technológiát használnak, aminek lesajátítását hasznosnak tartod. Ezt kell megfogalmazni. Nem kell ezeket túlgondolni, pláne gyakornoki szinten... hivatkozhatsz ismerősök kedvező tapasztalatira, az ott tapasztalt professzionalitásra. Akármi.
"Nem tudsz magadról 8-10 mondatot írni, de diplomád az van :DDDDDD Csodás! "
A diplomáját nem azért kapja, mert jól tud hazudni magáról, vagy szépírói képességekkel bír, hanem azért, mert szakmailag teljesítőképes.
Ez, amit írsz, egy ujságírónál lehet gáz, de nem egy IT szakembernél.
7#
Mérnökinfóra járok, már a végén. Nagyon nehéz és rengetegen kiesnek vagy csúsznak éveket.
Igazán meg van szűrve, hogy ki mehet át, de eddig soha sem szép szöveget írnom. Ha be is kellett adnom 10-20 oldalas szöveget dokumentációt valamilyen feladatról, csak a technikai része érdekelte a javítót. Az nem, hogy van-e benne helyesírási hiba vagy szép-e a megfoglalmazás.
Mérnököket nevelnek, nem bölcsészeket...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!