Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van olyan egyetemi képzés...

Van olyan egyetemi képzés Magyarországon, ahol Python nyelvet tanítanak?

Figyelt kérdés
Gazdaságinformatikán úgy látom C# és Java megy, mérnökinfón és proginfón is ezt a kettőt és a C nyelveket látom.Valahol (nem baj az se, ha nem informatikai szakl) van Python?

2021. dec. 30. 02:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire fontos a Python, akkor inkább egy erre szakosodott bootcamp-et válassz, ne egyetemet. Az egyetemnek nem az az elsődleges célja, hogy a nyelvet megtanítsa, hanem az, hogy a programozási nyelvek által használt módszereket (meg még egy csomó más, hasznos dolgot) ismertesse - így igazából mindegy, hogy C, C# vagy Python kódot látsz, tudni fogod, hogy milyen eszközöket ad a kezedbe, és mindegyikbe gyorsan bele tudsz tanulni.

Ne az legyen a célod, hogy Python nyelven programozz. Sokkal fontosabb az, hogy mit akarsz vele kezdeni, és milyen területen akarsz dolgozni vele. A nyelv semmi más, mint egy eszköz.

A kérdésed tökre úgy hat, hogy "hová menjek, ahol megtanítják nekem, hogy kell használni a kalapácsot?".

2021. dec. 30. 03:12
 2/7 anonim ***** válasza:
43%

Programnyelveket sehol nem tanítanak.

Programnyelveket mint segédletet, használnak az egyetemek, az oktatási anyag befogadtatásához. Valamint, a befogadott anyag ellenőrzéséhez.

2021. dec. 30. 07:26
 3/7 anonim ***** válasza:
38%
Van, Pécsen feltudsz venni ilyen tárgyat
2021. dec. 30. 07:49
 4/7 anonim ***** válasza:
95%
Bme üzemmérnököknek python van első évben kötelezően
2021. dec. 30. 09:04
 5/7 anonim ***** válasza:
95%
#2-esnek van igaza, egyetemen nem tanítanak konkrét programnyelveket. Megtanulod az alapokat 1-2-3 programnyelv segítségével, de úgyis a munkahelyen tanulsz meg programozni.
2021. dec. 30. 13:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Bármelyik egyetem bármelyik szakán találkozhatsz pythonnal. Nem biztos, hogy kötelező kurzuson, de lehetőséged lesz rá, ha eléggé körülnézel. Én pl tanultam pythont egyetemen, de nem kötelező tárgy volt.
2021. dec. 30. 16:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Szabadidődben tanulod, de szerintem nagyon gyorsan felejtsd el a progarmozási nyelvekben gondolkodást.

Nem igazán fontos milyen nyelven tanítanak programozni. Egy Mérnökinfós Bsc alatt kb 10 nyelven fogsz produkálni valamit, ezen felül megismersz hardver leíró nyelveket, grafikus programozási nyelvet stb...

Sehol sem tanítják meg egy-egy adott nyelv teljesen készletét és hülyeség is lenne.

Te otthon megtanulod ha az érdekel téged.

Amúgy rengeteg tantárgy van BMEn is, ahol python-t használnak és ahol ezzel alkothatsz valamit, de olyan tárgyról nem tudok ahol az elejétől kezdve a szádba rágják a pythont. Inkább olyan dolgok vannak, hogy írj egy progamot, ami X-Y dolgot csinál és választhatsz hogy Javában vagy Pythonban írod meg.

Vagy például fizikánál is volt hogy plusz pontért python programot belehetet adni, ami kirajzolt a képernyőre 1-2 dolgot.

... de sehol nem tanítják meg hogy kell.

Viszont ha jól tudom van jó pár tantárgy, ahol erősebben is jelen van a python, de azok nem kötelezőek.

2021. dec. 30. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!