Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a véleményetek a segítő...

Mi a véleményetek a segítő készségről? Java-t tanulni érdemes?

Figyelt kérdés

Sokszor találkozok vele, hogy kezdő programozókat inkább elriasztják, mintsem segítik.

Én javát szeretnék tanulni, de elkezdtek lebeszélni róla, hogy felesleges.

2021. dec. 10. 18:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Véleményem szerint jó dolog a segítőkészség!
2021. dec. 10. 18:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésnél maradva én is úgy gondolom, hogy a segítőkészség igen fontos erény. Egyetértek az 1-es hozzászólóval, azonban kiegészíteném azzal, hogy az empátia is fontos lehet. Persze, csak ha meg nem sértelek ezzel a toldattal.
2021. dec. 10. 18:28
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Kedves #2-es! Egyáltalán nem sértettél meg. Teljesen igazad van, hiszen az empátia is nagyon-nagyon fontos a mindennapi életünkben, a társas kapcsolatainkban.

Szeretettel,

2021. dec. 10. 18:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
3 - köszönöm szíves és gyors válaszodat, azt hiszem kiveséztük ezt a kérdést, és rengeteget segítettünk a kérdezőnek!
2021. dec. 10. 18:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkeppen pozitivnak tartom, ha segito a keszseg. Mas keszsegekkel szemben is preferalom.
2021. dec. 10. 18:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Java a top nyelvek között szerepel, így nyugodtan. Csak vannak emberek akik más nyelvet szeretnek, így nyilván ellenük szól, ha nem azt tanulod. :D
2021. dec. 10. 19:01
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

1. Alapvetően a segítő készség jó dolog, de különbséget kell tenni a segítség kérése ("ezt csinálom, itt akadtam el, ebben kérem a segítséget") és az "oldjátok meg helyettem a házi feladatomat"/"keressétek meg helyettem"/"magyarázzátok el ingyen az egészet, mert lusta vagyok elolvasni a tananyagot"-mentalitás között.

2. A Java-t tanulni érdemes, mivel egy elterjedt nyelv, de abszolút kezdőknek - főként a szigorú objektum-orientáltsága miatt - elsőre kissé kemény falat lehet (ezért is tanítanak más nyelveket elsőre az általános/középfokú oktatásban).

2021. dec. 10. 19:04
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket. Én pl fb-programozók csoportban tapasztaltam, a negativitást. Itt nagyrészt segítséget. :) Javára codeacademy-n próbálok fejlődni.
2021. dec. 10. 21:00
 9/9 anonim ***** válasza:
komolyra fordítva: felejtsd el a magyar oldalakat. Dunát lehet rekeszteni az anyagokkal, információval. Azt tanulod, és annyit amennyi időd és energiád és kedved van. De a magyar oldalakat, főleg ilyen fészbuk oldalakat messziről kerüld el. Talán a hup az egyedüli amit még legutolsó esetben ha kell elolvashatsz, de elképzelhetetlen, hogy ne találnád meg máshol a kérdésedre a választ. 7 éve foglalkozom ezzel, soha nem szorultam magyar oldalakra, magyar fórumokra, semmilyen formában és szinten.
2021. dec. 11. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!