Egy így miért nem jó PHP-ban?
Van egy weboldal ami kilistázza az adatbázisban szereplő termékeket. Viszont a weboldalon lehet szűrni, ezt úgy oldottam meg hogy tettem egy <select>-et és ott felsoroltam a termékeket, majd egy gombot mellé.
És ehhez jön egy PHP kód az alábbi metódussal:
->ha történik gombnyomás
{
-->ha a kiválasztott elem zöldség => listázza a zöldségeket
-->ha a kiválasztott elem gyülömcs => listázza a gyümölcsöket
}
->különben listázza az összes terméket
Ez odáig működik, amíg nem csak a gyülömcsöket szeretném kiválasztani, mert arra nem szűr hanem minden terméket felsorol. IF helyett ELSE feltétellel is próbáltam, úgy sem működik. Az SQL amivel szűrök szintén jó önmagában szűr, a kódolással sincs baj, csak a fent leírt metódus nem akar működini.
Az ilyen szűréseket hogyan érdemes megoldani PHP-ban?
*nem real time működik
*javascript kell, ha nem akarod újratölteni az oldalt
ezt case-zel csináld
switch(szuro) {
case "zoldseg" :
listázza a zöldségeket
break;
case "gyumolcs" :
listázza a gyümölcsöket
break;
deafult :
listáz mindent
break;
}
a selectorban legyen három opció: minden, zöldség, gyümölcs, a default legyen a minden
ha meg tudod oldani, akkor javascripttel csináld, vagy jqueryvel
igazabol gomb se kell, mert onchange tudsz tenni funkciót, ami ajax-szal lehívja az adatokat
Kedvencem map üzenetem, mert megejtettem a OnePage dolgot. :D 5. voltam. Szinvonal. :) Csak mert nem ismeri az Angular-t, React vagy VueJS-t. Hupsz. ;)
Hierogrifák meg Indiai nyelvre fordíttam google transelate-el a fun kedvéért. :D Íme az üzenet:
"""
Végre :D
*BUDOS SZOT NEM ERTEK BELOLE!!! TILTALAK!!! T
* * क्योंकि भारतीय प्रोग्रामर अच्छे हैं। :)
* *
* * * FOGADNI MERNEK RA HOGY INDIAN KODER VAGY!! MELYIK AGYHALOTT AKADEMIAN TANITOTTAK AZT NEKED HOGY JAVASCRIPTELD SZET AZ OLDALT??? ES AKINEK LE VAN TILTVA AZ HOGY HASZNALJA UTAN??
"""
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!