Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++-ban milyen adatstruktúra...

Tom Benko kérdése:

C++-ban milyen adatstruktúra lenne jó egy keresztrejtvényhez?

Figyelt kérdés

Világos, hogy tömb. Van egy osztály a négyzeteknek, azokból áll a háló.

Ötleteim:

1; Sima két dimenziós tömb.

2; Egydimenziós tömb sor×oszlop elemmel.

3; array tömbök array tömbje.

4; Vektorok vektora

5; Vektor sor×oszlop elemmel.

Elérés és átméretezhetőség szempontjából talán ez utóbbi lenne a legjobb. De kíváncsi vagyok más véleményekre is.

2021. dec. 9. 15:45
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
@10: Példáuk mert rájövök, hogy nem jó a mérete.
2021. dec. 12. 16:32
 12/13 anonim ***** válasza:
És ez milyen gyakran történik?
2021. dec. 12. 18:00
 13/13 A kérdező kommentje:

Nem tudom, túl sok rejtvényt még nem készítettem. De eddigiek alapján úgy ötből egyszer. Minimum transzponálás, de van, hogy teljesen átszervezendővé válik. Például elindulok egy 21×9-es olasszal. Aztán kiderül, hogy 21×13-asban jobban működne. Olyankor újracsinálni az egészet kicsit kellemetlen.

Az alapcélom, hogy a ceruza/radírkoptatást minimalizáljam. Egy rendes rejtvény kitöltése is elég koptatással jár, akkor gondolj bele, hogy a gyárátsa mennyit kér. Ebben segítségemre volt, hogy a LaTeX-hez van egy cwpuzzle csomag, ami éppen kényelmes is lenne kiadványokhoz.

2021. dec. 13. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!