Hogyan lehet excelben egy olyan listát (számsorozatot) készíteni ami új sor beszúrása esetén automatikusan frissül?
Egy ID sorra volna szükségem excelben 1-től az adatsor végéig, de olyan formában, hogyha mondjuk a 10. sor után beszúrok egy új sort akkor az új sor megkapja a 11-es sorszámot és az utána következő sorok is automatikusan frissüljenek.
Találtam rá egy youtube videót:
https://www.youtube.com/watch?v=OizqFlMtZLQ&t=4s
(1:11:30-tól), de az istennek nem akar nekem működni pedig mindent úgy csinálok ahogy a videón.
Valakinek esetleg tippje?
=ROW()
Ha nem az első sorban kezdődik a tábla, akkor pl. =ROW()-5
3. jól mondja. Ha egy HA (vagy angol excelben IF) függvénnyel összekombózod, azt vizsgálva, hogy a tőle jobbra lévő cella üres-e, akkor addig nem is jelenik meg, amíg nem írsz be semmit.
Nem tökéletes megoldás, de igazából azt érzem a kérdésen, hogy ez ink. adatbázis lesz, akkor meg már ink. adatbáziskezelő....
A javaslatom A1 cellára: =HA(B1<>"";SOR();"")
Valóban a táblázatként való formázás volna a legegyszerűbb, de igazából egy függvényt végig húzni kb. 3mp.
Ha ennek ellenére is valami automatikusra volna szükség, akkor én macroval oldanám meg.
Persze a megoldás módja erősen függ attól, hogy milyen maga a sheet felépítése és hogy ezek az ID-k pontosan mikor kellenek.
Pl. elég-e ha save esetén refresheli az adott oszlopot vagy vagy nem, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!