Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit hajt végre a következő...

Mit hajt végre a következő parancs? rmdir szék

Figyelt kérdés

a.) Letörlik a saját könyvárunkból a szék könyvtárat

b.) Letörli a rootból a szék könyvtárat, ha létezik és nem üres, különben hibaüzenetet ad

c.) Letörli a munkakönyvtárból a szék könyvtárat, ha létezik és nem üres, különben hibaüzenetet ad

d.) Letörli a saját könyvtárunkból a szék könyvtárat, ha létezik és nem üres, különben hibaüzenetet ad

2021. nov. 28. 17:30
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
"nyilván Linux", "Linuxos kérdés alá". Tudom, nem illik más kérdését hijackelni, de eláruljátok hogy mitől evidens, hogy ez Linuxos kérdés? Tanulni akarok belőle.
2021. nov. 28. 18:24
 22/28 A kérdező kommentje:
Basszus lehet hogy az a.) lesz a megoldás. Na most én zavarodtam össze...
2021. nov. 28. 18:26
 23/28 anonim ***** válasza:
b-c-d-ben feltétel, hogy "és nem üres". De a Wikis definíció már azt írja, hogy "ha üres". Valószínűleg a hibaüzenet is az lesz, hogy a mappa nem üres.
2021. nov. 28. 18:32
 24/28 A kérdező kommentje:
Akkor az a.) viszont.
2021. nov. 28. 18:35
 25/28 anonim ***** válasza:

Ha nem üres a könyvtár, és úgy akarod törölni, hibaüzenetet kapsz:

rmdir: 'konyvtár' eltávolítása meghiúsult: A könyvtár nem üres

Egyrészt ebből nyilvánvaló: "Letörli a rootból a szék könyvtárat". Windowson a gyökeret nem szoktuk (magyar terminológiában legalábbis) root-nak nevezi, ráadásul Windowson nem szokás parancssort tanítani.

2021. nov. 28. 18:36
 26/28 anonim ***** válasza:

Törli az aktuális könyvtárban (munkakönyvtár) szereplő mappát, ha az üres.

He nem üres, akkor hibaüzenetet ad "A mappa nem üres" szöveggel (vagy hasonlóval) ("Directory is not empty")

*Egyébként nem feltétlenül Linux, MS-DOS alatt is ugyanígy működik (Akár Windows CMD-ben is kipróbálhatod)

2021. nov. 28. 18:36
 27/28 anonim ***** válasza:

De amúgy DOS/Windows, illetve BSD és MacOS alatt is ugyanígy működik.

Windows:

You can't delete a directory that contains files, including hidden or system files. If you attempt to do so, the following message appears:

The directory is not empty

2021. nov. 28. 18:37
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Szóval lényegében egyik válasz sem jó. A c) kerül a legközelebb, de (vélhetően elírás miatt) fordítva fogalmazta meg a törlés feltételét.
2021. nov. 29. 08:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!