Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Excel HA függvényel meg tudom...

Excel HA függvényel meg tudom oldani?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kezdő exceles vagyok, egy kis segítséget kérek! Van egy excel táblázatom.

HA függvénnyel próbálkozom:

Ha az A1-es cellába bekerül egy összeg akkor mellette a B1-es cella kiírja a D1-es cellában lévő összeget(D1 mindig fix). Ezt továb másoltam az oszlopokban hogy minden cellára érvényes legyen. Működik viszont azt meg tudom valahogy oldani, ha az A2-es cellába összeg kerül akkor a B1-es cellábban lévő összeget már ne mutassa csak a B2-es cellában legyen összeg, és így tovább lefelé.

Most itt tartok:

B1-es cella: =HA(A1>0;$D$1;"")

2021. nov. 26. 11:39
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

Próbálgasd a szám függvényt!

2021. nov. 26. 17:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, akkor azt akarod, hogy ha az A oszlop bővül egy új értékkel akkor csak annak a sornak a B oszlopában jelenjen meg a D1 cellában lévő érték. Magyarán mindig az utolsó sornál.

Ez lenne a tippem a B1 cella húzható képletére:

=(HA(ÉS(A1<>"";A2="");$D$1;""))

Talán annyi megjegyzésem lenne még hozzá, hogy az A oszlopban nem azt vizsgálnám, hogy az érték nagyobb-e mint 0 (>0) hanem azt, hogy van-e benne egyáltalán érték, vagyis a cella értéke különbözik a semmitől. Képlettel így:

<>""

2021. nov. 27. 20:53
 3/3 A kérdező kommentje:
Működik, köszi szépen a segítséget!
2021. nov. 28. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!