Ezt hogyan lehet megoldani C++-ban?
A program egy adott mappát megnyit, módosít egy beállítást, beállít háttérképet, ilyesmi.
Illetve az időzített beállítás is érdekelne.
"Illetve az időzített beállítás is érdekelne."
Esetleg mosogatás, porszívózás, zoknimosás? Sőt, szopunk is ám.
#1:
mi vagy te? egy processzor? :D
kérdező, a "módosít egy beállítást" alatt most mit értesz? mappa jogosultságot? egy szöveges fájlban egy értéket?
nem sokat tudunk így segíteni, bár a google lehet hamarabb megválaszolná a kérdéseidet, persze ha megfelelően tudod használni
"A program egy adott mappát megnyit"
Mit értesz "mappa megnyitásán"? Belelép egy adott mappába?
Arra ott van - C++17 óta - példának okáért az std:filesystem névtér current_path() metódusa:
"módosít egy beállítást"
Mármint minek a beállítását?
"beállít háttérképet"
Mármint Windowsban?
Arra ott a Windows API:
"Illetve az időzített beállítás is érdekelne."
C++-ban a dátum/idő lekérdezésére ott a C-ből átvett ctime könyvtár:
vagy a chrono:
de szerintem te a Windowsos ütemezett feladatokra gondolsz - arra is van API:
#4: Oké, hogy C++-ban szeretnéd leprogramozni, de tisztázni kéne, hogy pontosan mit szeretnél elérni, mert nem egyértelmű.
A #3-as hozzászólásomban megpróbáltam - minden jósképességemet latba véve, bár kristálygömböm nincsen és nem érhetek fel Gyurcsók-mester magasságaiba, nem küldhetek "kódenergiát" - javaslatokat tenni a topiknyitó hozzászólásodban elérendő egyes célokat, kívánalmakat beteljesítő C++ metódusok/könyvtárak/API-k köréről, de amíg nem konkretizálod a kérdésed, nem tudunk pontos választ adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!