Python txt beolvasás colabbal?
fin = open('teszt.txt','r')
a=[]
for line in fin.readlines():
a.append( [ int (x) for x in line.split(',') ] )
print(a)
Ez a kódom, ez az output: []
Mi lehet a baj? Colabbal csinálom, google drive-ról töltöm be a teszt.txt-t, azt elvileg így kell csinálni:
from google.colab import drive
drive.mount('/content/gdrive')
txt tartalma:
4 6 7 8
3 5 2 9
1 9 7 4
3 9 6 2
Ezzel a kóddal nemcsak az a baj, hogy nem olvassa be a file-t. A split()-nél a field szeparátor vessző, de a txt-ben szóközökkel vannak a számok elválasztva. Az int() akkor is elhasalna, ha amúgy a kód többi része jó lenne. Szerintem a bajt a file elérési útjának hibás megadása okozza. A colab-editorban balkéz felöl van a file böngésző, ahol a drive-ban tárolt állományok is láthatóak. Ha kiválasztod a file-t, a sor végén megjelenő három pontra kattintva a Copy path opcióval az elérési útat kimásolod a vágólapra, ahonnan beillesztheted a kódba.
Nekem ez működött: [link]
Nem tudom, hogy ez-e a feladat, de a következő kód is működik.
a=[]
print(line)
A javított kód:
----------------------------
a=[]
print(line,end="")
---------------------------
@3 "Nem tudom, hogy ez-e a feladat, de a következő kód is működik."
Nem, a problémát nem a file beolvasása okozta, hanem az, hogy a Google Colab notebook számára elérhetővé kellett tenni a beolvasandó file-t, amit a kérdező a Google drive-ján tárolt.
@7 " egybol be tudjak huzni a tartalmat."
Tudod te, hogy mi az a google colab? Próbáltál már google drive-on tárolt file-t beolvasni?
@8:
Nem hasznaltam colabot. Probaltam drive-ot par eve, felmountoltam a megfelelo konyvtarba fuse-al, es onnantol minden file-kent latszik. Amugy az eredeti kerdesre ertettem a valaszt (txt beolvasasa).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!