Nem indul a Java program. Mi lehet a baj ?
Sziasztok !
Egy olyan problémán van ,hogy letöltöttem a Java programot telepítettem és amikor elakarom indítani felugrik az ablak és utána egyből el is tűnik.
mi lehet a gond ?
Java version 8 build 1.8.0
A gépem windows 10 64 bit
"letöltöttem a Java programot"
Mármint milyet, honnan?
"és amikor elakarom indítani"
Mit indítasz el?
"felugrik az ablak és utána egyből el is tűnik"
Gyanítom(???) valami konzolos alkalmazást futtatnál a JRE-n keresztül, az alkalmazás ikonjára kattintva, ami megnyitja a parancssoros ablakot, elindul benne a JRE, a program lefut, majd futás után automatikusan bezáródik.
Két lehetőséged van ennek elkerülésére:
* vagy nyitsz egy parancssoros ablakot, elnavigálsz az alkalmazás könyvtárába és onnan futtatod az alkalmazást
* vagy - ha Te írod a programot - a main() metódus végére elhelyezel egy ilyesmit:
System.out.print("Nyomj ENTER-t a kilépéshez!");
new Scanner(System.in).next();
[link] innen szedtem le
nem amit írok az nem indul el hanem maga a java program
"vagy nyitsz egy parancssoros ablakot, elnavigálsz az alkalmazás könyvtárába és onnan futtatod az alkalmazást"
próbáltam de akkor is felugrik az ablak és utána egyből eltűnik
Oké, tehát a futtatókörnyezetet (JRE) töltötted le.
Viszont továbbra is kérdés, hogy mit, milyen programot futtatsz azon keresztül?
Sajátot? Akkor annak a forráskódja?
Valami letöltöttet? Azt honnan töltötted le?
"próbáltam de akkor is felugrik az ablak és utána egyből eltűnik"
Hogyan milyen parancssal futtatod?
Értelmezhetetlen amit írsz. Nem fogalmazod meg a problémádat, még csak meg sem próbálod körül írni. Milyen program? Milyen célból? Honnan? Hogy néz ki a felugró hibaüzenet? Mikor ugrik fel?
Amíg annyira nem érdekel a saját problémád, hogy ezeket leírd, addig miért várod másoktól hogy segítsenek neked? Hiszen téged sem érdekel az egész..
Tehát:
1) Csináltál egy HelloWorld.java fájlt
2) Beleírtad a következőt:
class HelloWorld {
public static void main(String[] args) {
System.out.println("Hello World!");
}
}
3) Lefordítottad (terminálba beírtad, (a megfelelő mappában) hogy "javac HelloWorld.java"
4) Futtattad "java HelloWorld" -el
Terminálba látszik a kimenet, ha nem így futtatod (és nem vársz egy user inputot pl.: enter) akkor olyan gyorsan lefut hogy csak egy felugró ablakot látsz, ami futás végén ki is lép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!