Milyen tananyagokat/technológiákat tartotok megkerülhetetlennek az informatikán belül?
Mérnökinfó mellett szeretnék minél több hasznos tudást magamba szívni. Jelenleg az egyetemen alapozás megy (algoritmizálás, fizika...stb). Most magamtól C++-t és Git-et tanulok.
Milyen könyvekre/videókra/kurzusokra mondanátok, hogy mindenképp érdemes megnézni?
Azt tanuld meg jól, lelkiismeretesen, amit az egyetemen leadnak.
Az bőven elég lesz neked, a többi meg majd szembejön.
Nem megkerülhetetlen és én kifejezetten ebben az irányban szeretnék mozogni, de kifejezetten hálás vagyok minden matekért, amit valaha tanultam. És az nem volt kevés eddig sem, pedig még nem végeztem a bsc-vel. Különösen a lineáris algebra, kalkulus/analízis, numerikus matematika, valószínűségszámítás tárgyak segítenek jelenleg az infós munkámban.
Nem biztos, hogy, megkerülhetetlen. Nem tudom mennyire lehetséges egyáltalán létezni matek nélkül, de nem is szeretném tudni.
Mi a megkerülhetetlen, az attól függ, hogy milyen területen szeretnél elhelyezkedni. Általában totál megkerülhetetlen ami sokhelyre igaz: Windows és Linux ismerete, git.
Én C++ban programozok (ritkán C), itt a következők amik szinte alapnak számítanak: STL könyvtár, boost (minél több belőle, annál jobb), multithreading, CMake. Ezzel máris felsoroltam páréves tanayagot :D
Azt tudom még tanácsolni, hogy nézd az álláshirdetéseket és az ott lévő technológiákra rá tudsz keresni, akkor képben leszel, hogy valójában mik vannak a piacon. Vannak helyek, ahova Linux egyáltalán nem kell, valahol meg megkerülhetetlen. Valahol lehet SVN-be dolgoznak és a git-et egyáltalán nem használják. Hirtelen ennyi jutott az eszembe.
A programozáshoz mennyire kell matek?
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!