Tudnátok mondani olyan API-t, amivel le lehet kérni az összes országot illetve adott országnak a megyéit és városait?
Sziasztok, a programozás házimban egy regisztrációs űrlapot kell csinálni és azon belül az egyik feladat, hogy az országot/megyét/várost egy API-ból kell lekérni AJAX segítségével (és ezekből választhat a felhasználó, tehát nem ő írja be). Tudtok esetleg ilyen (ingyenes) API-t?
Amiket én találtam azok általában csak országokat adtak meg.
Én ebbe az irányba indulnék el:
Bár gondolom nem szerves része a feladatnak, hogy valós apit keress. Vagy gondolom akkor megadták volna melyiket használd.
Tehát én rákérdeznék, hogy elegendő-e akár egy txt fájlt (mintaadatokkal) felhasználni "API"-nak, mert valójában az ajaxos megvalósítást nem nagyon befolyásolja a forrás.
Kiegészítés:
A feladat ebben a formában nem is pontos: ugyanis a "megye" nem minden országban értelmezhető. Tehát nagy országok esetén ez további egységekre van bontva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!