Scanneléssel kell bevinnem egy string alapot,két egész számot egy sorban szóközzel elválasztva egymástól,majd ki kell íratnom a stringből az adott karakterláncot. Jó úton vagyok ezzel a folyamattal,vagy teljesen rossz az egész?
Scanner sc = new Scanner(System.in);
String s=sc.nextLine();
int n=sc.nextInt();
int a[]=new int[n];
for(int i=0;i<n;i++){
a[i]=sc.nextInt();
System.out.println(s.substring(a[i]));
}
Ha két számot kell bekérni, akkor minek egy n hosszú tömb?
Amit leírtál, az azt csinálja, hogy n-szer bekér egy számot, és kiírja a stringet az n-edik karakterétől.
Nem kell ciklus. Helyette 1 nextLine() és 2 nextInt(), majd 1 substring().
A dokumentációban meg lehet nézni, a substring()-nek van olyan változata, amely 2 paramétert vár, a megfelelő indexeket.
Köszönöm szépen,
Lehet most hülyeséget írok,de a feladatban úgy szerepel hogy a két bejövő szám egy sorban legyen szóközzel elválasztva viszont ha én két nextIntet csinálok akkor egymás alá kell őket majd adni nem?
Ez volt ami bezavart a példában is.
Nekem is ez volt az első ötletem,de mivel írta,hogy egymás mellé jön a két szám szóközzel elválasztva ezért választottam a tömbös opciót.
Szerintem nem kell. De miért nem próbálod ki?
(azt meg nem értem, hogy a tömb ezen mit segítene)
Jogos a felvetés jobban bele gondolva semmit nem értem vele,mert csak az a tomb erteket kaptam meg ugy is,
Egy ezeloti pelda miatt gondoltam rosszul ahol egy nextIntet betettem egy tomb hosszának,majd az adott szám szorzatait irattam ki egy for ciklussal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!