Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek jól látom a dolgokat?

Szerintetek jól látom a dolgokat?

Figyelt kérdés

Pár hónapja elkezdtem programozást tanulni, mostanra kezd kialakulni egy képem az egész programozásról, csak szeretném megtudni azoktól, akik értenek is hozzá, hogy én jól gondolom-e, egyfajta megerősítést szeretnék. A felvetésem a következő, tehát szerintem a programozás maga nem nehéz, 2 dolog kell hozzá: 1. Lexikális tudás (parancsokat tudni, stb...) 2. Kreativitás ( hogy a megszerzett tudásmennyiséget tudjuk variálni és abból kihozni egy működő dolgot). Ezt a gondolatot tovább vittem és szerintem a legtöbbeknek akik feladják a tanulását azért teszik, mert a lexikális tudás ott van, csak épp valami gátolja őket, hogy kreatívan álljanak a dolgokhoz.

Szerintetek jól látom?

2021. okt. 25. 11:35
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Rosszul látod.

Amit te kreativitásnak akarsz nevezni, az nem kreativitás, hanem egyfajta látásmód, képesség vagy hasonló amivel meg tudja látni és érteni az összefüggéseket. Egy képzőművész lehet nagyon kreatív, de ettől még nem lesz jó programozó matéria.

2021. okt. 25. 12:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen ezt nem írtam ki érthetően, én a kreativitást azt ebben a programozási kontextusban értettem, nem hétköznapi értelemben vett kreativitásnak.
2021. okt. 25. 12:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Abszolút nincs így. De természetes, amit érzel. A tanulási ívnek 4 fő szakasza van:

1. clueless

2. naively confident

3. discouragingly realistic

4. mastery achieved

Te szimplán a totál sötétségből kiléptél az első napsütötte mezőre és azt hiszed, hogy ez az egész. A valóság annyi, hogy naív vagy és a történetnek max. a 10%-ával találkoztál. Ha elértél a 3. szakaszba, akkor gondolj vissza erre a kérdésre! Addig pedig tanulj tovább és próbálj összerakni valami ténylegesen hasznos dolgot, az segít magad pofán csapni a valósággal! ;)

2021. okt. 25. 15:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor viszont mi az igazság? Mi a programozás maga, ha nem dolgok megtanulása és azok komplex dologgá való formálása?
2021. okt. 25. 15:16
 5/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
varzslas amihez nem sokan ertenek
2021. okt. 25. 15:19
 6/6 anonim ***** válasza:

" Mi a programozás maga, ha nem dolgok megtanulása és azok komplex dologgá való formálása?"

Pár hónap alatt nem tudtál annyit tanulni, hogy a dolgok mélyére láss.

Ennyire nem lehet ezt leegyszerűsíteni. Majd amikor tanultál már annyit, hogy az első 1 év tanulmányaira már alig emlékszel és realizálod, hogy 5 év alatt a tudnivalók max. 2%-áig jutottál, akkor fogsz a szívedhez kapni. Ez egy irgalmatlan komplex és nagyon sok tudást felölelő terület. Le lehet egyszerűsíteni az agysebészetet is arra, hogy magolj könyveket és ne remegjen a kezed, aztán mégis 15+ év mire csinálhatsz is valamit ténylegesen. Érted...

2021. okt. 26. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!