Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szegedi EPAM céghez mennyire...

Szegedi EPAM céghez mennyire nehéz bekerülni?

Figyelt kérdés

Üdv! 1 éve végeztem el egy egy éves java fejlesztői tanfolyamot.Manapság hackerrankon gyakorlok, változó sikerekkel. Ebben java8-at, htmlt, javaFxet, Tomcatet, XAMPPot, CSSt, és MySQLt tanultunk. A java objektumok használata megy, illetve tudom a OO alapelveket is. Az összes hívható metódust az objektumokra nem tudom még fejből. Az egyszerűbb feladatok szintén mennek, például listából/tömbből akármelyik két szám közötti legkisebb különbség visszaadása. Az összetettebbeket már kevésbé. Ilyen például az alábbi feladat, ami számomra nehezen lekódolható - így csak nagyjából sikerült logikailag megvalósítanom állásinterjún is:

Adott 1 Integer lista/tömb, ki kell keresni a 2 legkisebb számot belőle. Ezeket összeadni, az értéküket kimenteni 1 változóba, majd az összegüket a lista legvégére tenni. Mindezt addig csinálni, amíg egyetlen elemből nem fog állni a lista, és a kapott értékeket egymáshoz hozzáadni. Számomra ebben az a nehézkes, hogy egy hosszabb kódnál hova tegyem az új lépéseket - más szóval, hogy jó helyre tegyem a scopeokat. "Ez a for ciklus vagy új változó logikailag hova kerüljön, ha xy-t akarom megvalósítani?"

Pl.

a = {2,4,5};

int számláló = 0;

ebből adódóan:

a = {5,6};

int számláló = 6;

...

a = {11};

int számláló = 17;

A kérdésem az lenne, hogy mennyire kellene még elmélyítsem a tudásom? Nemrég beküldtem az általuk adott online teszt megoldását, de még 5 napra rá sem kaptam választ, így kezdem úgy érezni, hogy nem feleltem meg. A válaszokat előre is köszi.

2021. okt. 22. 15:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
26%
Nem sok, ilyen cégek általában belépéshez kérik már a diplomát...
2021. okt. 22. 15:58
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Felhívod őket, kérsz egy időpontot, elmondod, hogy talán ott szeretnél dolgozni, ugyanis (legalábbis 2 éve még volt ilyen) be lehet menni, megmutatják a helyiségeket, körbevezetnek, elmondják a lehetőségeket és meg is tudod kérdezni, amit szeretnél.
2021. okt. 22. 16:02
 3/19 anonim ***** válasza:
69%
Az EPAM-hoz kifejezetten konnyu bekerulni, de ha a kerdesben leirt feladat megoldasa gondot okoz, akkor messze vagy meg egy junior szinttol is.
2021. okt. 22. 17:49
 4/19 anonim ***** válasza:
70%
Öszintén szólva amit felsorolsz alig haladja meg az érettségi szintet, nem látom reálisnak, hogy felvesznek. Eleve mit bohódszkodsz hackerranken, csinálj egy értelmes projektet.
2021. okt. 22. 17:58
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Támogatom a projekt ötletet. Tűzz ki egy közepesen komplex célt, írd össze miket kell tudnia a programnak, mik a good to have és mik a must have kritériák. Csinálj egy kb kalkulációt hogy mennyi meló lesz. Csináld meg a feladatokat és dokumentáld hogy mennyit dolgoztál rajta. Legyen fent github-on vagy valahol ahonnan le lehet klónozni és meg lehet nézni dokumentációval együtt.Akárhova jelentkezel ez egy aduász, hisz egy ilyen projektről rengeteget lehet mesélni. Mit tanultál, mi volt a cél, hol ment félre, mi az amit máshogy csinálnál etc.
2021. okt. 22. 22:24
 6/19 anonim ***** válasza:
16%
Ne g3cizz, jelentkezz. Ha nem oda, máshova felvesznek.
2021. okt. 23. 01:42
 7/19 A kérdező kommentje:
Van saját projektem.
2021. okt. 24. 15:42
 8/19 anonim ***** válasza:
32%
Ha egy ilyen feladatot nem tudsz megoldani, akkor valoszinuleg a "projekted" sem uti meg a junior mercet.
2021. okt. 24. 15:56
 9/19 anonim ***** válasza:
0%
#7 Mit tud a projected?
2021. okt. 24. 16:21
 10/19 A kérdező kommentje:

Nem nagy valami, adatbázisból kérdez le projekteket, a hozzájuk tartozó userekkel, meg a feladatokkal. Külön lehet hozzaadni felhasználót, usert, meg taskot. JavaFx-es a megvalósítása.

Oké, tudom, hogy más egy egyetemi diploma belőle mint 1 kurzus.

2021. okt. 24. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!