Szegedi EPAM céghez mennyire nehéz bekerülni?
Üdv! 1 éve végeztem el egy egy éves java fejlesztői tanfolyamot.Manapság hackerrankon gyakorlok, változó sikerekkel. Ebben java8-at, htmlt, javaFxet, Tomcatet, XAMPPot, CSSt, és MySQLt tanultunk. A java objektumok használata megy, illetve tudom a OO alapelveket is. Az összes hívható metódust az objektumokra nem tudom még fejből. Az egyszerűbb feladatok szintén mennek, például listából/tömbből akármelyik két szám közötti legkisebb különbség visszaadása. Az összetettebbeket már kevésbé. Ilyen például az alábbi feladat, ami számomra nehezen lekódolható - így csak nagyjából sikerült logikailag megvalósítanom állásinterjún is:
Adott 1 Integer lista/tömb, ki kell keresni a 2 legkisebb számot belőle. Ezeket összeadni, az értéküket kimenteni 1 változóba, majd az összegüket a lista legvégére tenni. Mindezt addig csinálni, amíg egyetlen elemből nem fog állni a lista, és a kapott értékeket egymáshoz hozzáadni. Számomra ebben az a nehézkes, hogy egy hosszabb kódnál hova tegyem az új lépéseket - más szóval, hogy jó helyre tegyem a scopeokat. "Ez a for ciklus vagy új változó logikailag hova kerüljön, ha xy-t akarom megvalósítani?"
Pl.
a = {2,4,5};
int számláló = 0;
ebből adódóan:
a = {5,6};
int számláló = 6;
...
a = {11};
int számláló = 17;
A kérdésem az lenne, hogy mennyire kellene még elmélyítsem a tudásom? Nemrég beküldtem az általuk adott online teszt megoldását, de még 5 napra rá sem kaptam választ, így kezdem úgy érezni, hogy nem feleltem meg. A válaszokat előre is köszi.
Nem nagy valami, adatbázisból kérdez le projekteket, a hozzájuk tartozó userekkel, meg a feladatokkal. Külön lehet hozzaadni felhasználót, usert, meg taskot. JavaFx-es a megvalósítása.
Oké, tudom, hogy más egy egyetemi diploma belőle mint 1 kurzus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!