Python program algoritmus alapján?
Sziasztok!
Elakadtam az alábbi feladattal, nem egészsen értem, hogy az utasítások alapján pontosan milyen programra lenne szükség. Korábban ilyen jellegű feladattal még nem találkoztam.
Tudnátok segíteni? Köszönöm szépen előre is! :)
Ezt a zűrzavart kéne leprogramozni. Melyik részét nem érted?
1./ be:x -> Beolvasod x-et a billentyűzetről
2./ y=2
3./ Egy feltételes utasítás. Ha y<=x akkor balra folytatodik, különben vége.
4./ Az előző feltételes utasítás "igaz" ága: Ha x%y==0 (azaz x osztható y-al) akkor a bal ágon kell folytatni 5-el; különben a jobb ágon 8-al.
5./ ki kell írni y-t
6./ utána x=x/y és
7./ STOP
8./ y=y+1
9./ STOP
Mondjuk elég zűrzavaros, de érthető a "költő" szándéka.
Köszönöm a választ!
Azt a részét nem értem, hogy True-False értékeket is meg kellene adnom, vagy ezt az if-elif-else elágazásokkal kellene valahogy leprogramozni? Még nagyon kezdő vagyok, és az utóbbi pár óránkról sikerült lemaradnom, így teljesen elvesztettem a fonalat. 😅
Ki rajzolta ezt a diagrammot?
Egyrészt a 'Vége' meg a 'STOP' az gondolom ugyanaz, így nem sok értelme van külön venni öket. Másik, hogy a második elágazás else ágában az y=y+1 NOOP, mivel utánna egyböl kilép a program. Ugyanez igaz az x=x/y-ra is. Az y értékét nem változtatjuk a kiíratás elött, így az fix kettö lesz, a ki: y tehát ki: 2.
Ez az egysoros program szerintem tökéletesen megvalósítja a diagrammot:
(lambda x: x > 1 and x%2 == 0)(int(input())) and print(2)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!