Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Python program algoritmus...

Python program algoritmus alapján?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elakadtam az alábbi feladattal, nem egészsen értem, hogy az utasítások alapján pontosan milyen programra lenne szükség. Korábban ilyen jellegű feladattal még nem találkoztam.

[link]

Tudnátok segíteni? Köszönöm szépen előre is! :)

2021. okt. 18. 14:44
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Azt értem, hogy bekérek egy X számot, az Y értéke pedig 2, de utána az igaz-hamis utasítások alapján hogyan lehet tovább menni?
2021. okt. 18. 14:45
 2/12 anonim ***** válasza:

Ezt a zűrzavart kéne leprogramozni. Melyik részét nem érted?

1./ be:x -> Beolvasod x-et a billentyűzetről

2./ y=2

3./ Egy feltételes utasítás. Ha y<=x akkor balra folytatodik, különben vége.

4./ Az előző feltételes utasítás "igaz" ága: Ha x%y==0 (azaz x osztható y-al) akkor a bal ágon kell folytatni 5-el; különben a jobb ágon 8-al.

5./ ki kell írni y-t

6./ utána x=x/y és

7./ STOP

8./ y=y+1

9./ STOP

Mondjuk elég zűrzavaros, de érthető a "költő" szándéka.

2021. okt. 18. 14:51
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Azt a részét nem értem, hogy True-False értékeket is meg kellene adnom, vagy ezt az if-elif-else elágazásokkal kellene valahogy leprogramozni? Még nagyon kezdő vagyok, és az utóbbi pár óránkról sikerült lemaradnom, így teljesen elvesztettem a fonalat. 😅

2021. okt. 18. 14:55
 4/12 anonim ***** válasza:
Az "igaz" az ifnek a "then" (igaz) ága a "hamis" az else ága. Elif it tnem kell.
2021. okt. 18. 15:03
 5/12 A kérdező kommentje:

Ennek így van értelme?

[link]

2021. okt. 18. 15:29
 6/12 anonim ***** válasza:
48%
Jól látom, hogy te 2021-ben, úgy osztottál meg kódot, hogy a számítógéped monitoráról készítettél egy fényképet és azt feltöltötted egy képmegosztóra?? És programozni tanulsz... beszarás.
2021. okt. 18. 15:39
 7/12 A kérdező kommentje:
Ezt az oldalt csak telóról használom, és így gyorsabb volt. :) De sajnálom, ha zavaró.
2021. okt. 18. 15:41
 8/12 Bratilla válasza:
Szerintem nem teljesen jó, mert a "vége" (x<y) után is tovább fut a program, de nem tudok segíteni, még én is csak tanulom. :/ Kiváncsi vagyok, mi lenne a jó megoldás. :)
2021. okt. 18. 16:06
 9/12 anonim ***** válasza:

Ki rajzolta ezt a diagrammot?

Egyrészt a 'Vége' meg a 'STOP' az gondolom ugyanaz, így nem sok értelme van külön venni öket. Másik, hogy a második elágazás else ágában az y=y+1 NOOP, mivel utánna egyböl kilép a program. Ugyanez igaz az x=x/y-ra is. Az y értékét nem változtatjuk a kiíratás elött, így az fix kettö lesz, a ki: y tehát ki: 2.

Ez az egysoros program szerintem tökéletesen megvalósítja a diagrammot:

(lambda x: x > 1 and x%2 == 0)(int(input())) and print(2)

2021. okt. 18. 16:54
 10/12 anonim ***** válasza:
49%
á, kicsit átgondoltam, hogy mi akar ez lenni. A diagram helyesen úgy lenne, ha a 'STOP' valójában nem leállás, hanem visszaloopol az elsö elágazáshoz. Ennyi módosítással ez a diagram prímtényezökre bontja le a beadott számot.
2021. okt. 18. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!