Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell ezt megcsinálni...

Hogyan kell ezt megcsinálni C-ben?

Figyelt kérdés

A feladat:

Írj programot, mely egy 100 elemű long long unsigned tömb első két elemét beolvassa a standard inputról, majd a Fibonacci-sorozat

Fn=Fn-1+Fn-2

rekurzív szabályát alkalmazva feltölti a tömböt. A program írja ki a standard outputra az utolsó olyan tömbelem indexét, melyben tárolt érték még nem csordult túl.

A túlcsordulás detektálása általános esetben nehéz feladat, hardvertámogatást igényel. Jelen speciális sorozat esetén a számértékek vizsgálatával megtehető, gondolj ki egy megfelelő módszert.

Ügyelj a beolvasás formátumkódjára!

Amit én eddig csináltam:

[link]

Hogyan kéne azt megoldani, hogy akkor már írja ki a szám sorszámát, amikor már túlcsordulna?

2021. okt. 8. 19:06
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszi, így már rájöttem, hogy mekkora hülyeséget csináltam. Az i-nek nem nullának kell lennie és 101-ig kell, hogy menjen.
2021. okt. 9. 11:28
 12/14 Pelenkásfiú ***** válasza:

Igen, valóban 1-ről kell indulni.

Viszont nem 101-ig kell menni. De még csak nem is 100-ig.

Úgy volt írva, hogy i < 100, tehát 99-ig megy és úgy a jó.

Ha 100 elemű a tömb, akkor 0-tól 99-ig vannak az indexek.

Nem fog szólni ha túlmész rajta, de felülírhatsz valami más értéket.

2021. okt. 9. 11:36
 13/14 anonim ***** válasza:
Hát nekem mindig kiírja hogy melyik sorban van a hiba. Bár az c# és nem ilyen példa feladatokat csinálok...
2021. okt. 9. 11:39
 14/14 Pelenkásfiú ***** válasza:
#13 Más a syntax error meg a logikai hiba.
2021. okt. 9. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!