Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A Python nyelv azok számára...

A Python nyelv azok számára is megtanulható, akik iskolás korukban kifejezetten rosszak voltak matekból?

Figyelt kérdés

2021. okt. 6. 08:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a python egy viszonylag könnyű programozási nyelv. Inkább egy fajta logikai gondolkodás szükséges a programozáshoz, nem kifejezetten a matek. Én humán beállítottságúként simán megtanultam, még meg is szerettem.
2021. okt. 6. 08:44
 2/8 anonim ***** válasza:
38%
Igen, de csak azok akik mellette földrajzból viszont legalább 4-esek voltak.
2021. okt. 6. 09:07
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
azért az esetek 99,9999% -ban átlag -tökmindegy milyen nyelven- programozóként nem igazán kell a matematikai tudás. Ciklusoknak van egy alap matematikája amit szerintem bárki minimális időráfordítás után megért. Idén szerintem a legkomolyabb matematikát igénylő feladatom az volt,hogy két pont távolságát hogy kell kiszámolni. Én középiskolában végig kettes voltam matekból. Semmit sem számít.
2021. okt. 6. 09:32
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Pár tucatszor már bőven kifejtettem ezen tévhit okait és eredetét, szóval ha nem haragszol, most nem írnék megint kisregényt. ;)

Az, hogy a programozás szinte már egyenlő a matematikával, az a legnagyobb tévhitek egyike. Ami matek ehhez kell, azt kb. az alsó tagozatos matekórák le is fedik. Lehetne azt mondani, hogy a két tudományághoz hasonló gondolkodásmód kell, de ez is csak kis részben igaz. A saját tapasztalatom pedig az, hogy - a diplomás emberek között - a matematikát végzettek között találkoztam eddig a legtöbb informatikailag inkompetens egyénnel. Nem mondom, hogy ne lenne ilyen, de technikailag ugyanannyi programozni tudó költővel találkoztam, mint programozni tudó matematikatanárral...

2021. okt. 6. 10:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Bármelyik nyelven tudsz programozni gyenge matektudással is. A python alapszinten nagyon gyorsan megatanulható, emelt szintű érettségire ezzel lehet a leggyorsabban felkészülni.

Az hogy matektudás kell a programozáshoz, olyan tévhit, mintha azt mondanánk, hogy csak az tud melegedni a radiátornál, aki ötösre tudja a fizikát, főleg a hőtant.

Bárki megtanulhat programozni annyira, hogy a saját munkájában tudja használni, más kérdés, hogy vannak olyan haladóbb területek, ahol igenis kell a matek, de ehhez a programozóknak is csak az elenyésző hányada ért.

2021. okt. 6. 11:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Így van, nem kell hozzá túl nagy matematikai tudás.

Figyelj azt szokták mondani ami valóban igaz, hogy amit gimiben vagy középsuliban tanulsz matekot annak a 90%-át soha nem fogod használni.

Gyakorlatilag aki nem ezen pályán tanul tovább, amihez elengedhetetlen a magasabb matematikai annak be is fejeződhetett volna 8 általános után. és még 1-2 tantárgy szintén.

2021. okt. 6. 11:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, és C-t és akármilyen más nyelvet is. A programoz írásnak per se nincs köze ahhoz, hogy mennyire voltál jó matekból. Bizonyos alkalmazások fejlesztéséhez szükség van persze matematikára, sőt akár nagyon magas szintű matematikára, de ennek nincs ahhoz köze, hogy megtanulni meg lehet-e a programozási nyelvet.
2021. okt. 6. 17:13
 8/8 anonim válasza:

Programozáshoz nem matek kell, hanem logika, annyi kapcsolat van a kettő között hogy ha jó logikád van matekból is valószínűleg jó voltál.

Az hogy milyen nyelven programozol már nagyjából mindegy, ezen szükségtelenül sokat fenn szoktak akadni szerintem a kezdők, bármelyik ma is használt nyelv nagyjából ugyan olyan lesz összességében, persze előnye és hátránya is megvan az összesnek. A python kifejezetten könnyen tanulható nyelv.

Persze vannak olyan területek ahol szükség van komolyabb matekra, illetve van olyan is ahol nem sok logika van, de utóbbi jellemzően nem is fizet annyira jól és a karrierlehetőségek sem olyan fényesek.

2021. okt. 11. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!