Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Próbálkozzak e újra a programo...

Próbálkozzak e újra a programozással?

Figyelt kérdés
Abbahagytam már egy párszor és újrakezdtem. Az volt a problémám hogy pl mikor találtam egy feladatot a neten, annyira túlkomplikáltam a kódot hogy valami teljesen más jött ki a végén. Sokat agyaltam rajta de nem sikerült rájönni hogy hogyan kell megcsinálni. Így valószínű hogy önbizalom hiány miatt nem volt kedvem folytatni.Az járt a fejemben ha nem tudtam megoldani ezt a feladatot, akkor a következőt még úgyse fogom. Sosem bírtam elviselni ha egy feladatot nem tudok megoldani.Képes voltam napokig agyalni a feladaton ha nem ment, (google, stackoverflow stb..) Szokásom túlkomplikálni a kódot, amikor meg megnézem a megoldást akkor látom hogy sokkal egyszerűbben meg lehetett volna oldani. Egy ideig egy barátommal csináltuk 2 en, ő adta fel először, de neki sokkal jobban ment. Amikor összehasonlítottuk a két kódot az övé mondjuk 3 sorból állt,az enyém meg kb 10. És ugyanaz a program. Na ez az egyik problémám. A túlkomplikálás. Ha eszembe jut még más próbléma is akkor leírom
2021. okt. 6. 07:34
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Ne.
2021. okt. 6. 08:14
 2/10 anonim ***** válasza:
A jó munkához idő kell, én újrapróbálnám.
2021. okt. 6. 08:16
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem feladatokat kell megoldani, hanem valamilyen terméket kell csinálni. Webprogramozással próbálkoztál már? Az meghozza az étvágyat.
2021. okt. 6. 10:13
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Ne!

Az a baj hogy valszeg minden eshetőségre megpróbálsz felkészülni a programban, és túlkombinálod.

Neked való irány lenne az egymásba ágyazott ciklusok szervezése! Ott ha minél jobban variálsz, minél ön-vezérlőbbé teszed a ciklusokat, annál jobban megnövekszik a program hatásfoka! És ajánlom figyelmedbe, hogy el is rakhatod a kész progikat szubrutinnak!

2021. okt. 6. 10:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A probléma a hozzáállásoddal van.

A programozás során rengetegszer fogsz problémákba ütközni, sőt, megvalósíthatatlannak tűnő feladatokkal is gyakran fogsz találkozni. Meg kell tanulnod, hogy ezen ne izgasd magad! Ez egy nagyon hosszú út, és nem feltételezheted azt, hogy neked majd minden simán, elsőre menni fog. Ha ez így működne, akkor minden jöttment profi fejlesztő lenne. ;) Ez egy akadályokkat teletűzdelt út, viszont minden egyes akadály leküzdésével egy fokkal előrébb jutsz. MINDENT senki nem tud elsőre megcsinálni, még a vérprofikon is lenne olyan feladat, ami kifogna.

A másik fontos dolog, hogy az elején kezdd! Valószínűleg azért nem megy az adott feladatot megoldani, mert nem a megfelelő szintű feladatnak állsz neki.

Persze, az is igaz, hogy nem mindenkinek való a programozás. Ehhez rengeteg önszorgalom és türelem kell. A legtöbben pont ezért adják fel, mert eltelik fél-1-2 év, és még mindig csak apróságokat képesek megírni. De ez egy ilyen szakma. Nem fogsz egy éven belül sem oprendszert, sem GTA 8-at írni, sokan pedig azt hiszik, hogy pár hónap alatt majd vérprofi szinten tudnak majd fejleszteni. Akit frusztrál az, hogy 1-2 hónap elteltével még mindig önmagában tök értékelhetetlen gyakorló feladatokkal mókol, annak nem tudom a programozást javasolni.

2021. okt. 6. 10:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Az unalmas ilyen-olyan feladatok helyett inkább csinálj valami kisebb hobbiprojektet. Nem kell semmi komolyra gondolni. Én pl anno (több, mint 20 éve) egy kis programot kezdtem el írkálni Pascalban, ami egy színes ellipszist mozgatott a képernyőn. A végén már mindenféle paraméterrel lehetett állítani, hogy pulzáljon, forogjon, változtassa a színét, stb. Tök semmi célja nem volt a programnak, még játéknak sem volt mondható, de arra tökéletes volt, hogy a tudásomat fejlesszem.
2021. okt. 6. 11:32
 7/10 anonim ***** válasza:
54%

Ajánlom a Rosetta Code példaprogramjait:

[link]

1138 példaprogram szerepel benne a kezdőszinttől a haladóig.

Én több mint 600 példaprogramot tettem közé, nem egy új példa volt.

Sokat tanultam belőlük.

2021. okt. 6. 12:20
 8/10 A kérdező kommentje:
6. ik, és ha nincs ötletem hobbi projektekre?
2021. okt. 6. 12:52
 9/10 anonim ***** válasza:
Nincs egyetlen egyszerű feladat sem, amit jó lenne megoldani?
2021. okt. 6. 14:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Ajánlom a következőt, remélem nem tűnik majd reklámnak.

Project Euler:

[link]

2021. okt. 6. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!