Miért nem működik a feltelepített Java 17?
Figyelt kérdés
Ez alapján telepítettem a Javat Ubuntu 20.04-re:
Mit kell még csinálni ezután, hogy működjön?
2021. szept. 30. 10:05
1/10 anonim válasza:
miért oracle? felrakhattad volna az openjdk-t is [link]
sudo update-alternatives --config java
sudo update-alternatives --config javac
ez a kettő, kiválasztod melyik legyen a default
2/10 A kérdező kommentje:
Az OpenJDK és az eredeti JDK közt van valamilyen különbség (azon kívül, hogy az OpenJDK open source)? Egy Java kurzust fogok végezni, ahol valszeg Windowsos gépe lesz a legtöbb embernek, eredeti Javat fognak használni. Emiatt érhet hátrány?
2021. szept. 30. 11:10
3/10 anonim válasza:
Nem fog emiatt hátrány érni. Az OpenJDK és az OracleJDK ugyanabból a kódbázisból fordul le. Annyi, hogy utóbbiban kicsit több dolog van, de azokat úgysem fogjátok érinteni a kurzus alatt.
4/10 anonim válasza:
Én is "OpenJDK"-t használok fejlesztésre, meg nem is 1 alkalmazásom fut OpenJDK JRE alatt. 5éves fejlesztői tapasztalattal mondom, hogy BŐVEN elég.
5/10 A kérdező kommentje:
Korábban telepítettem az OpenJDK 11-et, most letöröltem a 11-et és feltelepítettem a 17-et, de az Eclipse továbbra is a 11-el akarja futtatni a kódot. Hogyan tudom átállítani?
2021. szept. 30. 12:34
6/10 anonim válasza:
Csak kérdés: Miért Eclipse? Csak indiaiaknál látom már csak. Én is IntelliJ-t használok végtelenített triallal, tehát ingyen.
Hát akkor állísd be a JDK mappáját, vagy amit kér az IDE.
7/10 anonim válasza:
én személy szerint nem használok eclipset, de mintha valahol belehet állítani (project settings? vagy hasonló), hogy melyik verziójú java-t használja
8/10 A kérdező kommentje:
Sikerült átállítanom. Viszont ha lefuttatok egy kódot, ezt írja ki:
Azzal a piros betűs szöveggel kell törődni, vagy nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni?
2021. szept. 30. 18:29
9/10 anonim válasza:
xD És képet küld. Nem lett volna egyszerübb copy-paste-elni ide? :D
10/10 anonim válasza:
Eclipse hibaüzenet, nem támogatja az adott JRE verziót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!