Két egymásba ágyazott if egyenértékű az if(x && y){}
kifejezéssel?
Figyelt kérdés
#&&
2021. aug. 28. 17:15
1/9 anonim válasza:
Attól függ, hogy mi a sorrend. Ha az egymásba ágyazás sorrendje először x és ebben van benne az y, akkor igen.
Ha viszont az első az y és ebben van benne az x, akkor nem, mert a rövidzár kiértékelés miatt itt először az x-et nézi meg, hogy igaz-e, és ha nem igaz, akkor a másikat meg se nézi, hanem nem megy bele.
2021. aug. 28. 17:40
2/9 anonim válasza:
#1 ebbe mi értelme belemenni? Teljesen feleslegesen bonyolítasz egy rém egyszerű szituációt. Igen, teljesen egyenértékű, ugyanazt vizsgálod, ugyanazt csinálod. Olvashatóság miatt lehet értelme az egyiknek, vagy épp a másiknak.
2021. aug. 28. 17:52
3/9 anonim válasza:
#2 A kérdező láthatóan kezdő, így próbáltam minél részletesebben megválaszolni a kérdést. Sajnálom ha a válaszom nem tetszik, remélem nem okoztam álmatlan éjszakákat neked.
2021. aug. 28. 18:38
4/9 anonim válasza:
#2: ha az x és y egy függvény / function ami valamilyen műveletet is végre hajt, akkor érdekes lehet.
Ahogy az is hogy 1 vagy 2 db & -jelel kapcsolja.
Ha szimpla akkor a 2. értéket is vizsgálja, függvény estén végre hajtja.
Kérdező, a kérdésedre: ha a vizsgálati sorrend azonos akkor igen.
2021. aug. 28. 21:09
5/9 anonim válasza:
Ha a vizsgálat sorrendje nem azonos, akkor nem csak az annyiban tér el, hogy egymásba van ágyazva két if, vagy && operátort használ. A kérdésből nem tudom miért feltételeztétek hogy cserélgetni akarja a feltételek sorrendjét.
2021. aug. 29. 09:13
6/9 A kérdező kommentje:
Nyilván nem gondoltam arra, hogy x és y sorrendje fordított lenne az egymásba ágyazáskor, de nem baj, hogy valaki belefogalmazta ezt is a válaszába, érthető volt így is.
2021. aug. 29. 11:07
7/9 A kérdező kommentje:
És igen, annak én is utánaolvastam, hogy fv1() || fv2() esetén fv2 nem biztos, hogy lefut, fv1() | fv2() esetén meg igen
2021. aug. 29. 11:08
8/9 anonim válasza:
"fv1() || fv2() esetén fv2 nem biztos, hogy lefut, fv1() | fv2() esetén meg igen"
igen, mivel az előbbi logikai operátor (jelentése: bal operandus vagy jobb operandus), az utóbbi pedig bitwise aritmetikai operátor, bitenkénti vagy, tehát ahhoz mindkét kifejezés számszerűsített értékére szükség van
2021. aug. 30. 12:44
9/9 anonim válasza:
#7 Szintén ugyanez van ha fv1() && fv2() van és az első függvény false értéket ad vissza, akkor fv2() nem biztos hogy lefut.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!