A mysql és az mssql közt van valami külömbség nyelvezetbe?
Figyelt kérdés
Régebben tanultam mysql-t. És most jelentkeztem emelt érettségire informatikából. És tervező helyett kênyelmesebb, és gyorsabb lenne sql kifejezéseket használni. Néztem a megoldó kulcsokat. Ott is az sql-t nézik, és nem hogy hogyan kattingatja össze az ember. Szóval ez is inkább a kódolás mellett van.2021. aug. 27. 13:37
1/5 anonim válasza:
Nagyon hasonlóak, de azért akad némi eltérés.
MSSQL: SELECT TOP 5 [id], [name] FROM "table"
MYSQL: SELECT `id`, `name` FROM `table` LIMIT 5
2/5 anonim válasza:
MSSQL és MySQL, ugyanúgy RDBMS rendszer. Ugyanez a helyzet az Oracle vagy a PostgreSQL-lel is. Minden termék között van külömbség, de közel az alapok ugyanazok, azaz SQL-lel kommunikálsz vele. Bár különböző RDBMS-eknek van saját "szójárásuk". Ezt fogod tapasztalni, ha RDBMS-ek közt váltogatsz.
Minden ami RDBMS-en kívül esik, az a NoSQL világ, mint pl.: Redis, Cassandra, MongoDB, Hazelcast, ...
3/5 A kérdező kommentje:
Ahham. Szóval akkor access-be is sql-ül beszélünk, csak ms nyelvjárással. Vagy ez már akcentus?
2021. aug. 27. 15:58
4/5 anonim válasza:
használd a standard sql-t az mindenhol ugyanaz
5/5 anonim válasza:
#4 Persze, csak épp nem fog működni. Már egy olyan egyszerű dolog, hogy hogyan limitálja x sorra az eredményt eltérő szintaktikát követ a különböző nyelvjárásokban. A standard SQL csak a tankönyv papírján működik, a valóságban nyelvjárások vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!