Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehetne megszólaltatni?...

Hogyan lehetne megszólaltatni? (Arduino programozás)

Figyelt kérdés

Amik rendelkezésre állnak:

-Arduino Nano Every

-Arduino MicroSD Card adapter

-Micro SD kártya (Ezen található egy hang fájl .WAV formátumban)

-Dfplayer

-Hangszóró

A programozáshoz az Arduino IDE áll rendelkezésemre.

Az a célom, hogy az SD kártyán található hang fájlt le tudjam játszani egy kapcsoló bekapcsolásával és egy 9V-os elemről tudjam működtetni.

Nagyon sok oldalt megnéztem már, hogyan lehetne ezt megcsinálni. Követtem is az utasításokat, de eddig nem sikerült megcsinálnom. A programozáshoz egyáltalán nem értek semmit sem, így elég nehéz helyzetben is vagyok.

Hogyan lehetne ezt megvalósítani?

A segítséget előre is nagyon köszönöm!

2021. aug. 27. 12:07
 1/8 anonim ***** válasza:
58%

"A programozáshoz egyáltalán nem értek semmit sem"

Akkor minek erőlködsz? Én is hülye vagyok a csőszereléshez, ezért nem is állok neki.

2021. aug. 27. 13:14
 2/8 A kérdező kommentje:

Miért, tilos valami olyanba belekezdenem, amihez nem értek?

Köszi a segítséget!

2021. aug. 27. 15:45
 3/8 anonim ***** válasza:
69%

Nem tilos, de én sem zaklatok vízvezeték szerelőket a dilettantizmusommal.

Ez az én álláspontom.

2021. aug. 27. 16:39
 4/8 A kérdező kommentje:

Ha nem tudsz segíteni, akkor jobb, ha egyáltalán nem is válaszolsz.

Ez az oldal meg azért van, hogy kérdezzünk!!!!

2021. aug. 27. 16:43
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet szamodra valami egyszerubbel kellene kezdeni ezt az egesz programozos dolgot. Elobb megtanulsz jarni es csak utana futsz maratont. Nem lehet egybol egy ilyen projektbe kezdeni nulla tudassal.
2021. aug. 27. 18:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Komolyan érdekel téged a téma?

Az Arduino duplán szívás, mert egyszerre kell értened a programozáshoz és az elektronikához is. De ezt most viccen kívül mondom, először addig juss el, hogy tudsz villogtatni az Arduino-val egy ledet (1 másodpercre be, egy másodpercre ki). Értsd meg az elektronikát, hogy miért kell az előtét ellenállás, értsd meg a szoftvert. Aztán próbáld ki, hogy beteszel egy nyomógombot - ha megnyomják, a led bekapcsol, ha ismét megnyomják, a led kikapcsol. És így szépen tovább, sorjában.

A lényeg az, hogy nagyon messze állsz attól, hogy ezt úgy megcsináld, hogy meg is értsd.

De ha (majdhogynem) kész megoldás kell, itt van ez:

[link]

2021. aug. 27. 18:58
 7/8 anonim ***** válasza:

ez nem duplán szívás, hanem *triplán* szívás, mert az elektronikán és a programozáson kívül kell még érteni a hangjelekhez is :) ... legegyszerűbb formájában itt valami 8 bites, mono LPCM hangforrás lenne kézenfekvő

itt van egy leírás: [link]

2021. aug. 30. 12:08
 8/8 anonim ***** válasza:

"Az a célom, hogy az SD kártyán található hang fájlt le tudjam játszani egy kapcsoló bekapcsolásával és egy 9V-os elemről tudjam működtetni."

Ha már nagyobb tudásod van, projektnek nagyon jó, de ha csak úgy kéne valami, ami leprüntyög neked pár zenét, akkor szerezz inkább egy régi iPodot. Bocsi.

Amúgy meg van erre tutorial: [link]

2022. jan. 6. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!