Minden programozási nyelvben átadódnak a globális változók a függvényeknek?
"A globális változók a heap-en"
LOL
A globális változók helyigénye a lokálisokéval bitre megegyezik. A láthatóságuk van kiterjesztve egy lokálishoz képest. Amúgy meg, valóban nem adódnak át a függvényeknek, hanem a függvények egyszerűen "látják" őket, már ha igényük van erre.
#1:
elég nagy hülyeség amit írtál a stack-heap-ről...inkább olvass utána mi is a stack és a heap mielőtt ekkora hülyeséget írsz
egy kulcsszó van: scope
ennek olvassatok utána, nyelvenként eltérőek, szóval jobb adott nyelvre szűkíteni és megértitek miről van szó
4: még mindig várom, hogy elmondd, szerinted miért hülyeség, amit írtam. Tudom mi a stack és a heap. De most csak a kedvedért mégegyszer utána olvastam és amit leírtam az szerintem továbbra is helyes.
Úgyhogy kíváncsian várom, hogy szerinted mi helytelen abban, amit állítottam.
5: Hol olvastál utána? Nagyon érdekelne. :)
A globális változók nem a heap-en, hanem az adatszegmensben foglalnak helyet. A heap arra való, ha pl. egy file-t kell megnyitnia a programnak, akkor, mivel a méret nem ismert, vagy változhat, a heap-en foglal neki memóriát a program. Esetleg más változók kapnak ott helyet, amik szintén dinamikus helyfoglalást igényelnek.
The heap is a memory used by programming languages to store global variables. By default, all global variable are stored in heap memory space.
Parancsolj.
Abban igazad van, hogy a dinamikus foglalás is a heap-en történik.
Ja, hogy guru99, hát meg is érdemled. :))
Minden program úgy épül fel, hogy van stack- adat- és kódszegmense.
A stack a lokális változóké és a visszatérési értékeké, visszatérési címeké.
A kódszegmensben van maga a progi.
Szerinted mi a retek lehet az adatszegmensben?
"Az adatszegmensben a főprogram tipizált konstansai, változói és az egyes unit-ok Interface részében deklarált hasonló objektumai vannak. Az adatok tárolása itt statikus, azaz a változónak lefoglalt hely a program futásának kezdetétől annak végéig foglalt marad."
"Az adatszegmens egy köözös, és áállandllandóóadatterület. A főprogram és az összes egység ezt az adatterületet használja statikusstatikusadatadatainak tárolására. Az adatszegmens tartalmazza tehát a globglobáálislisvvááltozltozóókat és az összes ttíípusospusosáállandllandóót. Az adat-szegmens mérete is maximum 64 kbyte64 kbytelehet. Ebből következik, hogy összességében ennél nagyobb terület nem nem ááll rendelkezll rendelkezééssüünkrenkreglobális adataink számára."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!