Milyen könyvből vagy anyagból, képzésből tudnám elsajátítani a Python-t?
Én a python-t alapvetően a freecodecamp-től tanultam meg és még mindig tanulom (ehhez elég erősen ajánlott az angol tudás). Szerintem nincs egy jó oldal, ami mindent megtanít, neked kell tudnod, hogy mire akarod használni. Pl. ha játékokat akarsz programozni, akkor egy beginner/intermediate kurzus után érdemes a pygame-el foglalkoznod. Még a freecodecamp-nél sem tudsz bármit megtanulni, annak ellenére, hogy nagyon sok mindent raknak fel.
Miután elvégezted a kezdő kurzust, én azt ajánlanám, hogy oldj meg pár feladatot magadtól. Pl. az egyik ilyen oldal: [link]
itt vannak könnyebb/nehezebb feladatok, de olyan biztos van, amit meg fogsz tudni magadtól oldani.
Ezután pedig projecteket kell keresned. Én még nem tartok itt, de hamarosan az is jön.
(a freecodecamp linkje: https://www.youtube.com/watch?v=rfscVS0vtbw )
Köszönöm, és ha a data science, modellezés témaköre erdekelne, akkor melyiket ajanlanatok?
Köszönöm.
Ha teljesen kezdő programozó vagy akkor célszerű az alapokat elsajátítanod, akár az említett freecodecampes módon, akár másik alapokat megtanító videókból.
Utánna ha data science felé akarsz továbbmenni akkor érdemes itt is picit átnézni az ehhez a területhez tartozó könvtárakat mint pandas(legfontosabb), numpy, matplotlib, seaborn, tanításhoz pedig scikit learn.
Én régen tőle néztem videókat, szerintem nagyon informatív(akár full kezdőknek akár haladóknak): https://www.youtube.com/c/Coreyms
Igazi modelleknél fontossá válik a classok használata, mert ugyan kis projekteknél jó a pandas önmagában de nagyobbaknál limitált és szebb megoldás ha az adatok rendezése classokban történik ezért érdemes az Objektum Orientált programozást is megtanulni.(Plusz a valóságba az adatbázisok káoszosak és nem mindig van data engineer aki előkészíti neked szépen azokat.)
Köszönöm, ment a zöld. :)
Szívesen fogadok még válaszokat!
Ha a data science érdekel, akkor az első feladat nekiesni a Pandas könyvtárnak és rendesen megtanulni adatokat manipulálni. Erre a legjobb ötletem Wes McKinney (a Pandas csomag eredeti szerzője) könyve, amelynek 3. kiadása ingyenesen elérhető Python kódokkal együtt.
Könyv: [link]
Python kódok: [link]
Tanulj meg valahonnan egy kis Pythont (a fentebb ajánlgatott FreeCodeCamp jó ötlet), és utána ess neki a fenti könyvnek. Letöltöd a kódot, elindítod a jupyter notebookot és szépen csinálgatod, játszogatsz a kódokkal.
Ha videókról jobban tudsz tanulni (én is), akkor https://www.youtube.com/results?search_query=Freecodecamp+pa..
Bárhol találsz hozzá a neten, leírást, útmutatót, PDF-et, könyvet. Angolul persze több az anyag. Csak keresni kell. Például ez egy hasznos gyűjtemény:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!