Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 2D játéknál a pixelgrafika...

2D játéknál a pixelgrafika néz ki jobban, vagy a nagyobb felbontású assetsek?

Figyelt kérdés
tehát mondjuk a terraria grafikája a "szebb", vagy jobban nézhetőbb egy 2D-s játéknál, vagy mondjuk az Angry Birds rajzai? Ugye az Angry Birds rendes rajzokat tartalmaz, nem pixelart stílusú. Melyik a jobb?
2021. aug. 3. 13:13
 1/4 Argloss ***** válasza:
100%
A kék vagy a zöld szín jobb?
2021. aug. 3. 13:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez a játék stílusától/hangulatától függ. Az Angry Birds elég furcsa és élvezhetetlen lenne pixeles grafikával. Ugyanakkor egy "tetris" jellegű vagy egy régi klasszikus: [link] esetében tökéletesen működik.

Sőt, a nemrég nagy népszerűségnek örvendő Among Us is ide tartozik szerintem.

De pl az Ori esetében már elveszne a játék hangulata ha nem lenne ilyen szépen megrajzolva...

2021. aug. 3. 13:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Személy szerint nekem nem tetszik a pixelgrafika. Én a szebben kidolgozott izometrikus grafikát kedvelem, mint pl. amilyen volt az AoE2 ( [link] ), vagy amilyen az OpenTTD ( [link] ).
2021. aug. 3. 14:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy jön ez a programozáshoz, de szerintem a játéktól függ.

2D-játékoknál én a pixel art-ot jobban preferálom. De abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy már rengeteg 2D-s videójáték készült, így a különböző műfajokhoz már kialakultak irányzatok, ami az adott műfaj játékainak többségére jellemző. Tehát én ehhez mérten döntenék.

2021. aug. 3. 14:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!