Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A Minecraft hogy képes futni...

A Minecraft hogy képes futni konzolon?

Figyelt kérdés

A Minecraft ugyebár Javában készült el, és ehhez kell JVM is, viszont én úgy tudom, hogy xboxon meg PlayStation-on nincs ilyen JVM. Hogy működik ez az egész?

Gondolkoztam játékfejlesztésen Java keretrendszerek használatával és felvetődött bennem, hogy lehet egy ilyen játékot portolni konzolokra.

Van esetleg minden platformra fordító, ami natív kódra fordítja a bájtkódot?

2021. júl. 28. 22:52
 1/5 anonim ***** válasza:
31%
Java még bankautomatán is elérhető, miért ne lenne konzolon?
2021. júl. 28. 22:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom, javítsatok ki ha rosszul tudom, máshol olvastam, hogy pl. libGDX játékokat nem lehetne portolni konzolra, mert nincs JVM, de ha van akkor jó, csak szimplán érdekel.
2021. júl. 28. 23:05
 3/5 Argloss ***** válasza:
92%

A konzolos változatok nem javára épülnek, hanem c++-ra.

[link]

2021. júl. 28. 23:09
 4/5 anonim ***** válasza:
74%
Túl azon, amit #3 mond, gyakorlatilag már minden nyelvhez létezik fordító, ami natív futtatható állományt állít elő. Az persze más kérdés, hogy nem biztos, hogy ez a leghatékonyabb megoldás.
2021. júl. 29. 08:18
 5/5 anonim ***** válasza:
83%
Konzolra bedrock edition van, ahhoz nem kell Java.
2021. júl. 29. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!